13.09.2017 14:19

Филип Морис обяви резултатите по PMI IMPACT

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филип Морис Интернешънъл Инк. (“ФМИ”) (NYSE / Euronext Paris: PM) обяви избраните в първи кръг 32 проекта, които ще бъдат финансирани по инициативата PMI IMPACT – световна инициатива за предоставяне на финансова подкрепа на организации, разработващи и изпълняващи проекти за борба с незаконната търговия и свързаните с нея престъпления. Експертният съвет на PMI IMPACT разгледа над 200 проектни предложения, за да избере печелившите проекти.


Частни, обществени и академични организации от 18 държави са подали предложения за проекти. Безвъзмездните средства, които ще бъдат разпределени в първия кръг на PMI IMPACT, възлизат на близо 28 милиона долара.


Сред избраните организации от България са Центърът за изследване на демокрацията, Институтът за пазарна икономика и Университетът за национално и световно стопанство.


Предложеният от Центъра за изследване на демокрацията проект цели да изследва факторите, допринасящи за развитие на незаконната търговия в България, Италия, Гърция и Румъния и да разработи инструменти за оценка на изпълнението и оценка на корупционния риск, които да бъдат използвани от правоохранителните органи и приходни агенции във връзка с незаконната търговия с тютюневи изделия.


По проекта на Института за пазарна икономика ще бъде извършен анализ на институционалната рамка в България и нейното влияние върху незаконния пазар с оглед проучване на връзките между икономическите теми и правната и институционална рамка като наказателно преследване и работа на разследващите органи.


Проектът на Университета за национално и световно стопанство представлява комбинация от изследователски и обучителни програми, и дейности за повишаване на информираността с фокус върху начина на функциониране на незаконната търговия и нейните връзки с организираната престъпност, корупцията и трафика на наркотици в България.


“Новаторските решения и дейности в избраните проекти ще спомогнат значително за засилване на глобалните усилия за борба с незаконната търговия и ще допринесат за справяне с всеобхватните последствия от престъпността за нашата икономика, общество и сигурността в света,” каза Юрген Щорбек, член на Експертния съвет. “Поздравяваме печелившите кандидати за техните отлични предложения и очакваме те да бъдат приложени на практика.”


Избраните проекти включват широк спектър от дейности в Европейския съюз и съседни държави в съответствие с тематичния обхват на първия кръг. В много от проектите са предвидени дейности, които излизат извън тесните рамки на незаконната търговия, и са насочени към изследване на взаимната обусловеност между организираната престъпност, тероризма, онлайн и офлайн трафика и взаимовръзката между различните форми на незаконна търговия.


“Впечатлени сме от широкия диапазон от нови подходи за разрешаване на този комплексен проблем. Незаконната търговия с тютюневи изделия е само едно от проявленията на широка мрежа от престъпления и ние сме наясно, че единствено чрез координираните действия на публичния и частния сектор можем да сложим край на тези незаконни дейности, които вредят на потребителите и бизнеса, и носят печалби на престъпниците.”, каза Алвис Джустиниани, вицепрезидент на ФМИ, отговарящ за стратегиите за борба и превенция на незаконната търговия


Очаква се проектите да приключат в следващите две години и да включват:


• Изследвания на обхвата и факторите, допринасящи за незаконната търговия;


• Технически решения и оборудване в помощ на действията на правоохранителните органи;


• Дейности за подобряване на капацитета и уменията на правоохранителните органи и други заинтересовани страни; и


• Обучителни програми и програми за повишаване на информираността, включително инициативи за насърчаване на трансграничното сътрудничество.


Списъкът с избраните проекти е публикуван на уеб страницата на IMPACT: http://www.pmi-impact.com


Скоро ще бъде обявен втори кръг за подаване на предложения по инициативата PMI IMPACT. ФМИ предвижда общ бюджет от 100 милиона долара за трите кръга на инициативата PMI IMPACT.


За Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ)


ФМИ е водеща международна тютюнева компания, като шест нейни марки са сред първите 15 международни марки и продукти, продавани в повече от 180 държави. Освен с производство и продажба на цигари, сред които и Marlboro - марка цигари номер едно в света, както и други тютюневи изделия, ФМИ разработва и предлага на пазара продукти с намален риск за здравето. Това е термин се отнася до продукти, които по-скоро имат потенциал за намалено вредно въздействие върху пушачите, които избират да употребяват такива продукти в сравнение с продължителното пушене. На базата на своите мултидисциплинарни способности при разработването на нови продукти, на високотехнологично оборудване и водещи научни постижения, ФМИ цели да предлага асортимент от продукти с намален риск, който отговаря на широк спектър от предпочитания на пълнолетните пушачи и на строгите нормативни изисквания. За повече информация: www.pmi.com и www.pmiscience.com.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.