Свързани новини

13.09.2017 11:19

Троева ще търси правата си в съда

Видян 1590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Уволнената доктор Тинка Троева, която беше директор на Фонда за лечение на деца, ще търси правата си по съдебен път, съобщи самата тя пред БНТ. Троева е категорична, че случаят, за който е наказана с уволнение - изпращането на бебе в Германия за чернодробна трансплантация, е решен според правилата и отхвърли обвиненията за лични връзки с германската клиника.


"Не очаквах министерството и лично министърът на здравеопазването да стигне до тук, така че съм си потърсила адвокат и ще правя изявление само с негово съгласие. И след като обсъдя с него това, което казвам. Разбира се, че ще се защитавам, досега съм живяла почтен живот. Това, което каза министърът, мога да го оборя", каза д-р Троева.


Многократно имах поводи да не бъда доволен от работата на фонда, но последният случай преля чашата на моето търпение, коментира самият министър, пак пред БНТ. "Нещо, което постави дори мен в много деликатна ситуация. Става дума за едно малко детенце, много болно, което е в Германия и трябва да бъде трансплантирано, а майката да бъде донор. На мен ми се поднася цялото досие със съответния формуляр S2 да подпиша 120 000 евро, при положение, че не са изпълнени законовите изисквания тук. Най-вече две - че това дете първо трябва да е консултирано в наш трансплантационен център и този център да го регистрира в регистъра на Агенцията по трансплантация. Нито едното, нито другото е направено", заяви проф. Николай Петров.


"Преимуществено детски чернодробни трансплантации се правят в университетска болница "Лозенец". Резултатите са абсолютно съпоставими с тези на европейски клиники", коментира министърът. Все пак детето ще бъде оперирано в Германия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата