Свързани новини

11.09.2017 11:03

Освободиха отвлечения Адриан с 1 млн. откуп

Видян 2017 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

25-годишният Адриан Златков, който беше отвлечен на 30 август, бе пуснат на свобода от похитителите си, след като баща му платил малко над 1 милион лева откуп.  Парите са били поискани на 31 август ден след отвличането на младежа със СМС до баща му Тони Златков. Похитителите настоявали за 3 милиона лева, но собственикът на автокъщата Софавто обяснил, че не разполага с такива средства. В крайна сметка се разбрали за малко над 1 милион лева откуп, който търговецът на луксозни коли платил в събота късно вечерта.  24 часа по-късно похитителите пуснали на свобода сина му.  Момчето е било с маска на главата, не е разбрало откъде идва, нито е видяло с каква кола е транспортирано. Той е бил оставен в гора на около 20 километра от Панчарево, за да се дезориентира. Случайни минувачи са го качили в кола и са го закарали до бензиностанция в района на Горубляне. Там Златков се е свързал сам с родителите си, които са дошли да го приберат. От похитителите няма никаква следа. Адриан не бил успял да види никой от извършителите на престъплението.


Две бяха основните версии, по които полицията работеше. Влошени бизнес взаимоотношения на бащата или на самия Адриан с евентуалните му похитители.


"Нямаме представа кой ни причини това. Вярвам, че извършителите ще бъдат заловени. Адриан е вкъщи. Върху него не е упражнявано насилие.Трябва да му дадем възможност да си почива и да се възстанови. В добро здраве е. Няма някакви проблеми, но все пак това е много шокиращо за всички нас и най-вече за него и има нужда от почивка", каза пред Нова телевизия Тони Златков.


Той обясни, че комуникацията с похитителите е водена лично от него чрез текстови съобщения.


Предполагам, че става въпрос просто за пари. Около една седмица продължиха преговорите, лаконично коментира Тони Златков. Куриозен е фактът, че допреди два дни МВР твърдеше, че няма поискан откуп за Адриан.


Случаят с Адриан Златков напомня на този, когато беше отвлечен сина на Венци Стефанов – Димитър. И досега не е ясно, какво точно се е случи с него. Според една от версиите той е жив и се укрива в чужбина, а според друга е бил убит от похитителя си Ивайло Симеонов-Богьовеца, защото видял лицето му и го разпознал. Доказателства за това, обаче, няма.


Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв