Свързани новини

07.09.2017 14:54

Спряха поръчката за сайт на европредседателството

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 прекрати обществената поръчка за изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение, предоставяне на хостинг и стрийминг. Причината е, че нито един от тримата участници, които са подали документи, няма необходимия опит, предаде БГНЕС. Това означава, че служителите на ресорния министър Лиляна Павлова ще трябва да стартират скоро нова процедура по избор на изпълнител на обновяването на сайта на председателството.

19' писа още юли месец за некачествената изработка на сайта, който бе пълен с грешки и нямаше версия на чужд език.

70 000 лв. без ДДС трябваше да струва обновяването на сайта, плюс създаването на ново мобилно приложение. Подалите документи кандидати – “Стратегма” ООД, “Агенция Дизайн БГ” ЕООД и “Информационно обслужване” АД, обаче, не отговаряли на изискванията, става ясно от доклад на комисията.

Екипът на Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 има амбициите най-късно на 01 декември 2017 г. да стартира новата страница на председателството, която да е на четири езика – български, английски, френски и немски, която да е съобразена с нуждите на хората с увреждания. Сайтът трябва да е основният източник на информация, като на него да се публикува и календар с подробности за всички събития по време на председателството.

Едно от изискванията е сайтът да има възможност за гледане пряко или на запис на откритите дебати чрез лайвстрийминг. Порталът трябва да има и мобилно приложение, както и да бъде защитен от нерегламентирано влизане. От документацията към обществената поръчка се разбираше още, че сайтът на председателството трябва да има възможност да поеме влизането на около 10 000 потребители едновременно.



Очаква се след прекратяването на досегашната процедура, което не е станало по вина на ресорното министерство, в следващите дни да се пристъпи към обявяването на нова процедура за обновяване на интернет-портала на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.
















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв