Свързани новини

05.09.2017 16:09

Сирийската армия разби обсадата на Дейр ез-Зор

Видян 1857 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Армията на Сирия разби дългогодишната обсада на Ислямска държава на правителствения анклав Дейр ез-Зор, навлизайки във военна база в града, предава Фокус.  Армията на САР напредва към източната част на анклава.


Победата освен психологическа, ще позволи на Дамаск да върне под контрола си богатите природни ресурси на едноименната провинция. Там са главните сирийски находища на петрол и газ, съставящи основата за петролния отрасъл на икономиката преди войната. Възстановяването на контрола над тях ще позволи на Дамаск да получи важен източник за попълване на бюджета.

По-рано днес губернаторът на Дейр ез-Зор Мохамад Ибрахим съобщи, че след повече от три години обсада, жителите на едноименния град с нетърпение чакат пробиването на блокадата и следят отблизо победите на армията в селските райони.

В официално свое заявление губернаторът посочи, че в неделя в града е имало празненства заради напредването на сирийската армия към покрайнините на обсадения град.

„Жителите на пострадалия от войната град издържаха липса на храна, ежедневни терористични атаки, минометен обстрел, да не споменаваме саможертвата на мъчениците в града, които загинаха в отбрана на родината“, посочи той.

„Но днес ние сме изпълнени с радост и чакаме да посрещнем героите от армията, които ще пробият обсадата“, добави той.

 Двама руски войници са били убити при артилерийски обстрел от страна на екстремистката организация близо до град Дейр ез Зор, съобщи руското Министерство на отбраната. Единият от войниците е бил убит на място, а другият е починал по-късно в болница.

Двамата са ескортирали конвой на руския Център за помирение на воюващите страни", се казва в комюнике на министерството. На влизане в едноименната провинция конвоят е бил подложен на артилерийски обстрел от страна на терористите от ИД, се добавя в съобщението. По-рано руската армия обяви, че провежда, съвместно с правителствените сили, офанзива срещу град Дейр ез Зор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели