Свързани новини

04.09.2017 16:15

Първо дело за Хитрино на 6 октомври

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първото от делата за обезщетение на пострадалите от взрива на гара Хитрино, заведени пред Софийския градски съд, днес бе насрочено за 6 октомври. Това съобщи адвокат Николай Димитров от софийската кантора, която представлява пострадалите и близките на загиналите при железопътната катастрофа в населеното място, цитиран от БТА.


В определението си за насрочване на делото съдът е приел исковете срещу "Булмаркет рейл карго" ЕООД и "Булмаркет ДМ" ООД за допустими и е назначил поредица от медицински и технически експертизи, отбеляза Димитров.


Министърът на финансите, наблюдаващият делото и главният прокурор са сезирани днес за предприемане на действия за обезпечаване на настъпилите от взрива в Хитрино за държавата вреди, които са в размер на 10 млн. лева и следва да се отправи претенция за тях, ведно с обезпечителните действия към "Булмаркет рейл карго" ЕООД и "Булмаркет ДМ" ООД.


"Така щетите, нанесени от събитието на държавата и нейните граждани, са в размер на над 20 млн. лева", уточни Димитров.


По думите му наказателното производство е на фаза повдигане на обвинения срещу машинистите, управлявали влаковата композиция с превишена скорост, която до този момент според Димитров е единствената причина за настъпилата катастрофа.


Същевременно "Булмаркет рейл карго" ЕООД е направила редица прехвърляния и прихващания на свои вземания към клиенти, като железопътен превозвач, с цел да няма капиталова и финансова обезпеченост в случай, че бъде осъдена, допълни Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а