22.09.2008 19:30

Поскъпват такситата в София

Видян 1009 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Таксиметровите превози в София може да поскъпнат с около 18-20 ст. на километър заради натрупаната инфлация на горивата и консумативите за поддръжка на автомобилите, съобщи БГНЕС.
Според председателя на Съюза на частните превозвачи Румен Крумов „логично е да има увеличение от около 15%, за да се изравни таксиметровата услуга с поскъпването на горивата“. Той е категоричен, че консумативите са поскъпнали с над 10%, а сервизите са вдигнали цените за ремонт.
За последен път такситата поскъпнаха миналия септември, когато софийските компании „ОК Супертранс“ и „За едно евро“ вдигнаха цените с 20%. Тогава дневната тарифа скочи от 49 на 59 ст., а нощната от 59 на 70 ст. Според клиентите обаче компаниите не трябва да увеличават цената, защото задръстванията в София и без това я оскъпяват, а такситата печелят достатъчно от такса за престой.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец