Свързани новини

29.08.2017 13:36

Панорама срещу Каменаров: Местенето ни в събота е нелогично

Видян 1613 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екипът на публицистичното предаване на БНТ „Панорама“ разпространи позиция, с която се обявява против идеите за местенето на деня на излъчване от петък в събота. Новоизбраният шеф на държавната телевизия Константин Каменаров съобщи по време на представянето си пред СЕМ, че „Панорама“ трябва да се премести в събота или неделя.


"Въз основа на опита си сме твърдо убедени, че местенето на "Панорама" е необосновано и нелогично от съдържателна и зрителска гледна точка. Ефектът и целта на промяната са неясни и съмнителни, още повече, че формулата доказано работи. Едно такова местене ще ощети БНТ. Не вярваме, че това може да бъде цел на което и да е ръководство на Националната телевизия", пише в позицията на екипа на „Панорама“.


 


Публикуваме пълния й текст:


 


„Екипът на "Панорама" е готов да участва във всякакви дебати за бъдещето на предаването. Вярваме, че те ще се водят професионално, задълбочено и публично- както вътре, така и вън от БНТ. Така приляга на една истинска обществена телевизия, ангажирана с едно от най-важните й предавания. При това разговорът има нужда от аргументи. Всичко друго би приличало на лично отношение или преднамереност.


 


Разбира се, ние имаме мнение и по въпроса дали "Панорама" трябва да се мести в друг ден и час. Категорично сме "против". При това имаме поне десет аргумента "против"- и не можем да се сетим дори един "за".


 


"Панорама" се излъчва в петък вечер от точно 20 /двадесет/ години, последните 17 от които - в конкурентна среда, в ожесточена битка за вечерния праймтайм.


 


С годините изградихме трайни зрителски нагласи и очаквания. Постигнахме много висока гледаемост: "Панорама", въпреки че е сериозно публицистично предаване, носи един от най-високите рейтинги на БНТ, често най-високия в петъчния ден и във вечерния делничен слот. Така "Панорама" затваря деловата седмица и освобождава уикенда за други формати, които също са се доказали и утвърдили. Отзвукът от нея влияе върху съботата, неделята и началото на следващата седмица, като изпреварва другите коментарни предавания.


 


Сегашният формат на "Панорама" /уникален за българския телевизионен ефир, признат и в чужбина/, в който гостите могат да се репликират взаимно, и който комбинира интервюто с дискусията и репортажа, е създаден специално за делничната вечер. Там всичко става бързо, динамично, разнообразно, разчитайки на активната аудитория.


 


Всичко това е заслуга на традицията, но основно на сегашния екип на предаването, който с известни промени прави "Панорама" от есента на 2000 година. БНТ ни се е доверявала и за редица допълнителни проекти и документални филми, които успешно сме осъществявали през годините. Затова се чудим защо промените в БНТ трябва да започнат тъкмо от "Панорама".


 


Въз основа на опита си сме твърдо убедени, че местенето на "Панорама" е необосновано и нелогично от съдържателна и зрителска гледна точка. Ефектът и целта на промяната са неясни и съмнителни, още повече, че формулата доказано работи. Едно такова местене ще ощети БНТ. Не вярваме, че това може да бъде цел на което и да е ръководство на Националната телевизия.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец