Свързани новини

17.02.2009 09:08

Социолози: "Няма да има коалиция БСП - ГЕРБ!"

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Убеден съм, че коалиция между ГЕРБ и БСП няма да има!", категорично заяви пред БНТ политологът Иван Кръстев, цитиран от БГНЕС. Той беше подкрепен от социолога Андрей Райчев, който каза, че няма да има такава коалиция, защото самите партии не искат това.


"Това би било все едно коалиция между Левски и ЦСКА. Нито Станишев и избирателите му, нито Борисов и избирателите му искат такава коалиция!" Райчев напомни предишните избори, когато преди тях БСП е използвало анти НДСВ риторика, но след изборите е направила коалиция с жълтата партия и заради предстоящото ни приемане в ЕС.


Иван Кръстев каза от своя страна, че нещата не се повтарят или ако се повтарят то е като фарс. В момента НДСВ се изявява като жертва на тройната коалиция, която е направило в името на страната. Според него и според Райчев коалицията се е изчерпала с влизането на България в ЕС. За варианта да бъда смъкната бариерата за влизане в парламента, Райчев посочи, че в Германия има правило, което посочва, че преди избори могат да се правят промени, но за по-следващите избори. За аргументите за варианта как да се провеждат изборите в един или в два различни дни, той каза, че партиите излагат различните си позиции, но зад тях се крият други мотиви и причини. Според Кръстев за сега БСП и ДПС играят заедно за изборите, затова според него е изключено червената партия да влезе в коалиция с Атака. БСП в стогодишната си история никога не е имала съюзник, освен някакви паразити, посочи от своя страна Райчев. Единственият е ДПС в цялата й история и от червената партия ще направят всичко възможно да го запазят. Винаги БСП е била в изолация. БСП и ДПС биха взели трета или четвърта партия за съюзник. Ако до момента ДПС можеше да влезе във властта с всеки и това натрупа негативи към партията, то сега ориентацията е БСП, посочи социологът.


По повод скандала с Мария Мургина, Райчев каза, че няма представа и данни доколко е забъркан в това министърът на финансите Пламен Орешарски. Но той счита, че скандалът е положителен, защото като започне да се чисти, хлебарките се разтичват и създават илюзията, че са много. Четири месеца преди изборите правителството е в много деликатна ситуация, защото всяка антикорупционна негова акция, минава като заслуга на опозицията. Важно е този скандал да бъда изчистен, подчерта социологът. Няма операция на ДАНС за задържането на Мария Мургина каза в студиото по телефона говорителят на ДАНС Зоя Димитрова. Достъпът на Мургина до класифицирана информация е спрян по чл.40 за ненадеждност по отношение на Националната сигурност, посочи Димитрова. Тя не пожела да отговори на въпроса дали продължава разследването по този случай, но не изключи ако се наложи да бъде разследван и министър. Това е написано в закона, че ДАНС се занимава и с висши държавни служители, уточни говорителят на ДАНС. Тя каза, че е принизяващо да коментира появата на мненията, че Мургина е махната заради съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов Димитрина Захариева. Зоя Димитрова категорично заяви, че от ДАНС не е изтекла информация към депутати по този случай.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Малко театрално и драматично ще се държите днес

Малко театрално и драматично ще се държите днес, което