Свързани новини

28.08.2017 10:24

Мистерия за 1,5 млрд.лв. в МинФин

Видян 5686 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Кой държи биткойните за 1,5 млрд.лв., които се оказаха в Министерството на финансите и как е получил кодовете им са двата смайващи въпроса, изникнали след разкритието на сайта Биволъ, че огромно количество криптовалута е поподнала изневиделица в хазната. Ето как: "

1,49 милиарда лева. Ако виртуалната валута нараства със същото темпо до края на годината ще бъде запълнена липсата от КТБ, а до средата на другата година ще има пари за магистрала „Хемус“.

След новината за конфискуваните биткойни от Българската Биткойн Асоциация отбелязаха, че България вече държи 1% от световните запаси на виртуалната валута,

    „Ако приемем, че през 2015 година са откраднати държавни пари, то покупката на биткойни срещу левове през 2015 година е най-успешната инвестиция с държавни пари през цялата история на Третата Българска държава.“

За съжаление този удар на българските правоохранителни органи не стана световна новина, за разлика от затварянето на платформата Silk Road от ФБР. Тогава американската агенция конфискува по малко от 200 000 BTC.

Какво е Биткойн, защо няма да спре да расте и защо виртуалните валути са бъдещето ще научите от статията на нашия читател и експерт Валерий Велчев.
Биткойн – На прост език – за умни хора

– Биткойн е първата в историята на човечеството технология, която е по-силна от държавите и централизираните власти. И това е заради принципите, по които се създава и управлява и които хората възприемат за справедливи и общи за целия свят.

Правителствата са против биткойна защото им взема въздуха – не могат да си печатат пари. Абсурд е да се съюзяват. Абсурд е да забраняват. Дори в Китай – властта е централизирана, неконтролируема, с огромни парични резерви, а и една трета от миньорите (компютри, които добиват биткойни б.ред) са там, както и да се противопоставят – са безсилни. Мао Цзедун е избил 50 милиона китайци, но вече времената са други. Каквато и глупост да измислят, дори и смъртни наказания, не могат да свалят цената на биткойна с повече от 20 – 30 %, временно. Не могат да са срещу целия свят или да се затворят в черупка. Ако пък почнат да купуват в големи количества биткойни, то цената бързо и драстично ще скочи ….

Китайските хора не само готвят хубави манджи, те работят, произвеждат много … включително и пари – генерират една трета от биткойните и поддържат значима част от цялата разпределена мрежа. Китай е най-големият пазар на криптовалути. А Лондон е най-големият финансов пазар на традиционните валути.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци