Свързани новини

25.08.2017 14:38

Премиерът: Не сме в никакъв риск за еврозоната

Видян 922 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Направили сме си домашното да не сме в никакъв риск за еврозоната. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на пресконференцията след срещата му с президента на Френската република Еманюел Макрон в двореца „Евксиноград“ във Варна, предаде Фокус.

„Да благодарим и на Деси Радева, че пое ангажимента с първата дама, за да проведем тези пленарни разговори. Няколко детайла само ще спомена. Благодарих на президента Макрон за подкрепата към Договора между България и Македония. Хубавото на нашето приятелство е, че дори и критичните теми, които изискват по-сериозен дебат, можем да ги обсъждаме в една много приятелска и честна обстановка. Говорихме за Берлинския процес, кохезията, присъединяването на Западните Балкани. На мен много ми се иска, понеже ЕС е едно голямо цяло, да говорим за перспектива не само на думи“, заяви Борисов. По думите му президентът Макрон иска това, което е говорил в кампанията си да се случи във Франция. „Така и ние. Като казва перспектива за Балканите, трябва да можем да казваме как я виждаме във времето", обясни премиерът.



По думите му на второ място е изключително важно да има ясни критерии и всяка страна в ЕС да се стреми да ги спазва, тъй като се наблюдава все повече говорене за Европа на две скорости и дори открита конфронтация по теми между държави членки на ЕС.
„В България сме се постарали и всеки един от тях сме спазили. Критериите за Шенген – ЕК казва, че са спазени, Европейският парламент също. Искрено се надяваме, че с този нов Шенген в следващите 2-3 месеца да го направим и в следващите 2-3 години България да си заеме мястото. Благодаря за подкрепата за чакалнята на еврозоната“, добави премиерът. Той подчерта, че България и тук е издържала всички стрес-тестове. „Бюджетът ни е в излишък, в първата тройка сме по нисък външен дълг. Стабилен фискален реве, валутен борд и огромен резерв в Българската централна банка. Направили сме си домашното да не сме в никакъв риск за еврозоната. Твоята подкрепа ще ни е добре дошла“, каза още Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв