Свързани новини

23.08.2017 13:40

Кроа: Макрон в София, ще гони бг имигранти

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При посещението си в Австрия, Румъния и България френският президент Еманюел Макрон има конкретна цел - да създаде климат на доверие по деликатния въпрос за чуждестранните работници, пише френският в. ”Кроа”.



Това няма да е лесна задача, особено в Румъния, която е против затягането на европейските правила в тази област. Около 30 000 от чуждестранните работници във Франция идват от Румъния - повече от тях са само работниците от Полша и Португалия. Повечето от румънците работят в строителството, получават доста над 300-те евро, които могат да очакват в родината си, и допринасят значително за сумата от 1,58 милиарда евро, които румънската диаспора изпраща всяка година в страната си.

След като Европейската комисия обяви миналата година, че иска да преразгледа европейската директива по въпроса, Румъния и 10 други страни вдигнаха жълт картон, заявявайки, че това би нарушило принципите на свободната търговия - една от придобивките от присъединяването им към ЕС. През юни Макрон отхвърли първия предложен компромис, до който се стигна по време на естонското председателство на ЕС. Според френския президент предложените отстъпки са недостатъчни.

Проблемите не са толкова технически, колкото изглеждат, отбелязва изданието и цитира прессъобщение на Елисейския дворец, в което се казва, че "това е преди всичко политически проблем, защото ако не постигнем по-добра регулация на трудовия пазар, след време самото свободно движение на работна сила ще бъде поставено под въпрос". Френското издание на американския сайт "Хъфингтън пост" пише, че програмата на Макрон за европейски реформи е обширна и за реализирането й ще е необходимо време, за да може Макрон да посети всички страни и да ги убеди да приемат позициите му.

Румъния и България, от които идват много от чуждестранните работници в ЕС, са ключови дестинации за френския президент. Ако тези страни се приближат до позициите на Париж, основните противници на промяната на обсъжданите правила - Варшава и Будапеща, ще се окажат малко по-изолирани. Дали тази стратегия е печеливша, ще разберем през октомври, когато ще настъпи моментът за подписването на нова директива, подчертава американското издание.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион