16.08.2017 15:08

САЩ снабдяват с отрови терористите в Сирия

Видян 1709 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В изоставени складове на терористите в Сирия са намерени отровни вещества, доставени от САЩ и Великобритания, съобщи зам.-министърът на външните работи на Сирия Фейсал Микдад на пресконференция в Дамаск, предава РИА Новости.

„Намерените специални средства представляват ръчни гранати и снаряди за гранатомети, заредени със силно отровните вещества CS и CN. Въпросните боеприпаси са произведени от компанията "Federal Laboratories" на територията на САЩ...А отровните вещества са произведени от "Cherming Defence UK" (Великобритания) и "NonLethal Technologies" (САЩ)", каза Микдад.


 


По думите на зам.-министъра отровните вещества са намерени в складове на терористите в Алепо и в освободените райони на източните предградия на Дамаск.


 


Микдад припомни, че според член пети от Конвенцията за забрана на химическите оръжия, употребата на отровни вещества с раздразнително действие се разрешава само за целите на борбата с безредиците, но използването им за воденето на военни действия е забранено.


 


"Със сигурност може да се твърди, че САЩ и Великобритания, както и техните съюзници в региона, в нарушение на Конвенцията за забрана на химическите оръжия, подкрепят със всички средства терористичните организации, действащи на територията на Сирия. На терористите се доставят не само конвенционални оръжия, но и забранени отровни вещества“, заяви Микдад.


 


„Ето това се нарича привързаност към международното право и тържество на демокрацията. Да се прикриваш зад снимките на убити деца и да доставяш на терористите отровни вещества – това минава всякакви граници“, коментира във Фейсбук говорителят на руското външно министерство Малия Захарова.


 


От началото на конфликта в Сирия водената от САЩ коалиция категорично отрича терористите да разполагат с химическо оръжие и обвинява за използването му официален Дамаск.


 


Сирийските власти от своя страна подчертават, че никога не са използвали химическо оръжие срещу мирните граждани и терористите, а целият химически арсенал на страната е унищожен под строгия контрол на Организацията за забрана на химическите оръжия.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Заплата

Одобриха заплата за издръжка: КНСБ

Международната организация на труда ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще се чувствате толкова леко

Днес ще се чувствате толкова леко, сигурни в себе си, но