15.08.2017 16:08

Съдът: ТВ7 спряна незаконно

Видян 2424 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

СЕМ е отнел незаконно лицензията за телевизионна дейност на "ТВ Седем" ЕАД и "Балкан Българска Телевизия" ЕАД, постанови петчленен състав на ВАС. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Информацията по казуса беше съобщена в блога на експерта по медийно право проф. Нели Огнянова.


Решението за отнемане на лиценза на "ТВ Седем", включително за програмите TV7 и Super 7, беше взето през септември 2016 г. заради откриването на производство по несъстоятелност на дружеството. Напомняме, че консултант на телевизията беше Цветан Василев, чиято КТБ я финансираше, а последен директор преди фалита беше сегашният кандидат за шеф на БНТ Емил Кошлуков, който е фаворит на СЕМ за държавния пост.


Тогава същият този медиен надзорен орган прие, че е налице разминаване между данните в декларацията за получаване на лиценз и новите факти около търговското дружество - притежател на лиценза.


ВАС обаче посочва, че Законът за радиото и телевизията не позволява отнемане на лицензия заради откриване на производство по несъстоятелност. Прекратяването й може да се случи при евентуално постановено заличаване на дружеството от Търговския регистър с решение на съда.


Медиите на "ТВ Седем" бяха свалени от ефир още през 2016 г. В същата година дружеството беше обявено в неплатежоспособност, след като компанията на бившия изпълнителен директор на телевизията Николай Бареков "Ноу Фрейм Медия България" заведе дело за несъстоятелност срещу ТВ7. В жалбата се посочва, че телевизията дължи остатък от над 242 000 лева по фактура за производството на предавнето "Валя и Моро превземат света".


Сред останалите признати неплатени дългове на ТВ7 са 709 818 лв. за "Къртицата: Презареждане", малко над 119 000 лв. за "Поверително от NL - Николета Лозанова". И двете предавания са продукция на "Междинна станция" на Иван Христов и Андрей Арнаудов.


Над 586 000 лева са дължими към НУРТС Диджитъл за разпространение на програмата.


Най-големият кредитор на ТВ7 е Корпоративна търговска банка с иск на стойност 2,4 млн. евро.


СГС е установил, че към края на 2015 г. телевизията е разполагала със 125 хил. лв. в брой и активи на стойност 1,874 млн. лв., като по-голямата част от тях са заложени по кредита към КТБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,