Свързани новини

10.08.2017 15:22

Радев: Във всички "горещи точки" трябва да има полицейски управления

Видян 1379 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Не само в Асеновград, а и в други "горещи точки" трябва да има полицейски управления", заяви на бифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев. По думите му конкретно в Асеновград кметът д-р Емил Караиванов е обещал до края на месеца да подготви временна постройка за полицейско управление, предаде КРОСС.


„Готови сме с щата", допълни министър Радев. Той поясни, че е в момента се проверява дали по всички други горещи точки има полицейски управления или тепърва ще се наложи откриването на такива.


Той отчете и похарчените до момента средства за оградата по границата с Турция: "До момента са разплатени 57 087 659 евро от 160-те млн. евросредства за охрана на границата".


Министър Радев изтъкна, че е удължен срокът за усвояване на тези 160 млн. евро европейска солидарна помощ. По думите му тези 57 087 659 евро са приблизително 35% от цялата сума. Радев поясни, че охраната на границата е част от приоритета на МВР, свързан с миграционната политика: "Приоритети на МВР са повишаването на сигурността на страната, миграционната политика и борбата с тероризма."


Във връзка с приоритета на МВР за повишаване на сигурността в страната, министър Радев поясни, че със заповед на министър-председателя е създадена работна група, която да изработи стратегия до края на октомври.


„По стратегията за противодействие на тероризма е одобрен план от Съвета за сигурност на МС", допълни министър Радев.


По отношение на миграционната политика той поясни, че от началото на тази година се осъществява политиката за връщане на мигранти. По думите му през 2017 г. се връщат предимно граждани от Афганистан и Ирак. Като трети приоритет на министерството министър Радев изброи противодействието на тероризма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей