Свързани новини

09.08.2017 09:36

Симеонов: Държавата се бори срещу държавата

Видян 980 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В много случаи държавните институции се борят срещу други държавни институции, каза в предаването „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. Той даде за пример случаи по Черноморието, където Националната агенция по приходите издава актове за нарушения на заведения, но административният съд ги отменя. Въпреки това Валери Симеонов похвали ангажираността на „над 20 институции“, които работят по откриването на нарушения по морето. По казуса с Калиакра вицепремиерът заяви, че държавата е в безизходица.


Валери Симеонов сравни казуса с Калиакра с кошмар, защото „спасение няма“ и защото след него ще се появят други подобни казуси - около Балчик, Рила, Банско, Пирин и Странджа.


"Това е някакво дежа вю - птиците почти навсякъде присъстват като унищожители на поминъка на хората в региона. Опитваме се да защитим всички интереси, но е невъзможно", коментира Валери Симеонов.


Той се обяви за компенсиране от държавата на стопаните, чиито земи попаднат в границите на НАТУРА 2000. Вицепремиерът допълни, че по-малко от 1/3 от земите край Калиакра са частни, и подчерта, че решението на Европейския съд е окончателно и държавата или трябва да се съобрази, или да плати големи глоби.


"Във всеки случай, масовите протести не бяха обосновани, защото бяха прибързани. Оправдавам министър Димов, защото той бяга пред вятъра. Вече сме осъдени и може да ни наложат сериозни санкции. И след две години да приемем заповедта, решението на съда си остава", посочи Валери Симеонов.


Според него в казуса са замесени икономически интереси, представлявани от природозащитни организации, а не мнения на специалисти. Той подчерта, че макар през 2007 г. да са определени граници на защитената територия, още същата година те са нарушени, което е предизвикало и реакция от Европейската комисия.


"Зелените организации са започнали от благородни идеи, но са се превърнали в доходоносен проект за десетилетия напред", коментира още вицепремиерът.


Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!