Свързани новини

08.08.2017 14:55

Над 2,1 млн. лв. ще отидат за храна, спане и транспорт на гостите за европредседателството

Видян 1412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ведомството на министър Лиляна Павлова форсира подготовката на България за председателството на Европейския съюз, показва анализ на обявените обществени поръчки в началото на месец август.


Докато депутатите и част от министрите почиват, Министерството за българското председателство на ЕС е обявило три ключови търга, чиято обща стойност е 2 105 561 лева, показа проверка на Епицентър.бг в Агенцията за обществени поръчки. Те са свързани с изхранването на изхранването на участниците в събитията през първата половина на следващата година, хотелското им настаняване и осигуряването на надежден транспорт в София.


За цялостното организиране и предоставяне на кетъринг услуги ведомството на Лиляна Павлова е предвидило 1 166 417 лв. без ДДС. Победителят ще трябва да осигури цялото необходимо оборудване за изпълнение на обществената поръчка; обработка и доставка на храна и напитки; транспорт, включително специализиран транспорт с хладилно оборудване за транспортиране на храна; сервизно обслужване - сервитьори, посуда, прибори, чаши, маси, бар/бюфет, столове, оборудване за обедите на блок-маса, покривки, калъфи за столове, салфетки, лед. Изпълнителят следва да осигури необходимото сервизно обслужване съобразно вида и нивото на съответното мероприятие. В случай, че министерството прецени, че е необходимо допълнително или различно сервизно оборудване, изпълнителят е длъжен да го осигури, за което не се дължи допълнително заплащане, пише в тръжната документация.


 


Кетъринг фирмата ще трябва да се грижи за изхранването на общо 23 790 души, които ще бъдат в София по време на българското европредседателство. В тази цифра са включени 16 090 делегати и преводачи, 2 750 журналисти и 4 125 шофьори и офицери.


 


За осигуряване на комфортен транспорт за делегатите и гостите, българската държава ще плати 466 667 лв. без ДДС. Предвижда се да бъдат наети и автобуси с шофьори, които да превозват делегатите от хотела им до НДК и обратно през 6-те месеца на председателството ни на ЕС. Изпълнението на поръчката включва превози във всяко заявено денонощие за периода 1 ноември 2017 – 30 юни 2018 г. Очаква се максималният брой делегати да бъде приблизително 1000 души в определените денонощия от срока на изпълнение на поръчката.


 


Делегатите ще бъдат настанени в столични хотели. Това ще струва на бюджета 472 477 лв. без ДДС. Министерството на българското европредседателство е решило тази поръчка да бъде възложена само на една фирма, тъй като хотелското настаняване на делегатите е свързано и с осигуряването и гарантирането на тяхната охрана и сигурност.


Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв