Свързани новини

07.08.2017 13:28

Бай Симо: Разпитваха ме час до трупа на Божилов с пистолета в джоба

Видян 1500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

74-годишният Симеон Стоев, който на 26 юли в парк „Лаута” в Пловдив взе пистолета на самоубилия се бизнесмен Данаил Божилов се съмнява в официалната версия на разследващите. Бай Симо е вече в дома си в пловдивския район „Тракия”, където трябва да изтърпява наложената му от съда мярка „домашен арест”. Според него самоубийците не гледат оръжието, докато го насочват към себе си. Също така Стоев заяви, че стоял около час до трупа на Божилов да го разпитват, докато бил с пистолета в джоба, а те не го пребъркали, съобщи 24 часа.


 „Аз съм бивш военен, боравил съм с оръжия. Никой самоубиец не гледа пистолета си, когато се застрелва. А го насочва в главата или в устата. Не знам защо го е направил. Говорят се разни работи. Едни викат за пари, други за някакви любовни истории. Не знам, отиде си човекът”, вдига рамене възрастният човек, цитиран от Монитор.  На 26 юли сутринта бай Симо разхождал двете си кучета в парк „Лаута”, когато към 9,30 часа сутринта на 26 юли чул изстрел от съседната алея в парка. Кучето на самоубиеца лаело непрекъснато и един от хората в парка му оставил вода.  Дядото пипнал по врата Мечката, но не доловил пулс. Видял пистолета, който бил на около 50-60 см от трупа. Навел се и го прибрал в задния си джоб, разказва от коридора пред асансьора до апартамента си възрастният човек.


 „Божилов беше проснат на земята по гръб. Интересно, че никаква кръв не забелязахме. Беше с връхна дреха. Дойдоха лекар и полицаи. Вдигнаха блузата и видяха дупка от куршум. Аз стоях там, взех пистолета и го скрих в джоба, за да не го намерят наркомани и да се избият. Там и свърталище”, се оправдава той.

По думите на Стоев стоял около час при полицаите да го разпитват с пистолет в джоба и изобщо не се притеснил.  "Ако ме бяха пребъркали щях да им кажа истината тогава", заяви бай Симо. Записаха ни адресите и ни казаха да си тръгваме. Щели пак да ни потърсят", посочил той пред 24 часа.

За другото си незаконно оръжие пък обяснява, че е стар развален немски пистолет, който открил преди около 8 години в някаква нива. Оръжието било сложено в плик и бай Симо го взел. За цигарите на мъртвеца възрастният човек отрича да ги е взимал.

„Не съм ги взимал, аз не пуша”, казва той, цитиран от "Монитор". Според разследващите бившият граничар страда от вещомания – прибира в дома си всичко, което му хареса. На 4 август той бе пуснат от районния съд в Пловдив под „домашен арест”, заради влошеното си здравословно състояние – три стента на сърцето, алцхаймер и паркинсон. Мястото пък на самоубийството в парк „Лаута” продължава да бъде оградено с жълта полицейска лента. Хора, които редовно разхождат кучетата си там, коментират, че случилото се е „голям филм”.


Снимка: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей