Свързани новини

04.08.2017 16:30

Цецка Цачева: Борисов не лъже, че с Радев са се разбрали за антикорупционния орган

Видян 1300 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интервю на Илиана Беновска с министъра на правосъдието Цецка Цачева от 4 август 2017 г.


Илиана Беновска: Г-жо Цачева, преди около час Корнелия Нинова даде пресконференция и съобщи, че БСП ще внесат алтернативен законопроект против корупцията, на чието обсъждане тя е поканила главния прокурор, президента на републиката, съдийски и други най-различни организации и институции, вероятно може би и Вас ще покани на по-късен етап, но въпросът ми е следният. Тя заяви, че вероятно президентът и Бойко Борисов не са се разбрали за това как ще се избира ръководството на този антикорупционен орган и по-скоро даже изразът беше „Бойко Борисов излъга“. Вие знаете ли нещо по тази информация? И вторият ми въпрос. Възможно ли е след приемането на антикорупционния закон в неговия обсег да попаднат и обвиняемите по КТБ, „политици, които са изнасяли пари в чувалчета“, както се изрази ръководителят на Специализираната прокуратура, както и самия Цветан Василев?

Цецка Цачева: Ще Ви отговоря отзад-напред, ако е възможно. Ако при проверка се окаже несъответствие в доходите на такива лица, които са подсъдими или се проверяват декларациите им като публични личности, ако се окаже несъответствие в имуществото им над 150 000 лева след проверката на комисията, ще бъде предявен граждански иск за отнемане на онова имущество за което няма законови предпоставки за придобиването му.



   Що се отнася до първия въпрос за това, че левицата ще изготви свой антикорупционен закон, в това няма нищо лошо. Така или иначе и настоящият ще бъде внесе в Народното събрание. Там е възможно да постъпят и други закони. Това, за което говори г-жа Нинова в перспектива, че ще провежда срещи с отговорните институции, Министерството на правосъдието вече е сторило, като сме съобразили мнението на всички институции, в това число и на Администрацията на президента на Република България. Както и сме взели под внимание отрицателните становища, които постъпиха по първите внесени два законопроекта в предходното Народно събрание от г-жа Кунева. Тук искам да заявя, че онова, което бе подкрепено от народните представители в 43-то Народно събрание по тези законопроекти е намерило място в закона, който предлагаме на вашето мнимание.



  Що се отнася до уговорки, кой какво рекъл, казал, не мога да Ви отговоря, нямам такава информация.

Илиана Беновска: Не знаете дали министър-председателят е излъгал, че с президента Радев са се разбрали ръководството да се избира от Народното събрание.

Цецка Цачева: Не, не ми е известно подобно нещо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и