Свързани новини

04.08.2017 11:13

Шефката на столичната Здравна каса упражнявала натиск над свои служители

Видян 1561 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираното звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняема Биляна Пенева-Стоянова, директор на Столичната здравноосигурителна каса (СЗОК), за три случая, в които е упражнила принуда спрямо свои служители. На обвиняемата е наложена мярка за неотклонение „Подписка“, съобщиха от прокуратурата.


Биляна Пенева-Стоянова е обвинена за това, че на 15 май 2016 г. в София, като директор на СЗОК е принудила свой служител да извърши нещо противно на волята му, а именно да завиши или отнеме броя на точките на определени индикатори и по този начин да се завиши бройката на леглата на лечебното заведение. Злоупотребявайки с властта си, Стоянова е заповядала на служителя да изготви нов протокол, като лично е диктувала точките по съответните индикатори и е казала, че така трябва да се изготви протокола и не му е дала възможност да отрази в протокола резултатите от извършена преди това от него проверка, отразяващи действителното положение в Университетска МБАЛ „Софиямед“ ООД;


На 19 октомври 2016 г. в гр. София, като директор на СЗОК е принудила друг свой служител по повод изпълнение на службата да извърши нещо противно на волята му. Вместо отразеното от служителя след извършена от него проверка, че в МБАЛ „Сердика“ ЕООД има увеличени хоспитализации на 7 човека, злоупотребявайки с властта си Стоянова му е заповядала да състави нов протокол със същия номер, с дата 20.102016 г., в който да отрази неверни обстоятелства , а именно, че в болницата само 2 човека са надвишили бройката от 12 хоспитализации. Съгласно алгоритъма на КП№ 298, НЗОК заплащат само 12 хоспитализации.


Стоянова е изтъкнала обстоятелството, че няма как от лечебното заведение да знаят за превишените хоспитализации, игнорирайки факта, че всеки пациент има досие и не е дала възможност на служителя да отрази в протокола от проверката действителното положение в МБАЛ „Сердика“ ЕООД.;


За трети път, на 7 юни 2017 г., в гр. София, Стоянова като директор на СЗОК е принудила свой служител да извърши нещо противно на волята му. Вместо отразеното от служителя след извършена от него проверка, че в „Специализирани болници за рехабилитация- Национален комплекс“ ЕАД-филиал Банкя, са нарушени условията и реда за оказване на болнична помощ по чл. 55, ал.2, т. 2 от ЗЗО и изискванията определени в чл. 278, ал.1, т.1 и т.3 от НРД за МД2017 чл.286, ал. 5 и ал. 6 от НРД за МД 2017 и Наредба за осъществяването на правото на достъп по чл. 22, ал. 1, ал.4, ал.5, да състави нов протокол със същия номер и дата, в който да отрази неверни обстоятелства, а именно, че резервационната система е същата като лист на чакащи.


Като е злоупотребила с властта си Стоянова е заповядала на служителя да изготви нов протокол, като лично е диктувала съдържанието му и използвайки неговата професионална неопитност е казала, че така трябва да се изготви протокола и не е му дала възможност, да отрази в протокола от проверката действителното положение в „Специализирани болници за рехабилитация- Национален комплекс“ ЕАД-филиал Банкя.


За всяко едно от престъпленията е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до 6 г, съобщава "Фокус".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако