Свързани новини

03.08.2017 16:29

Симеонов: Постоянно полицейско присъствие в Шекер махала

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата обеща постоянно полицейско присъствие в пловдивската Шекер махала. Ще бъдат премахнати и част от незаконните постройки.


Вицепремиерът Валери Симеонов се срещна в неговия кабинет с Инициативния комитет от пловдивския квартал „Тодор Каблешков” или известната в града Шекер махала по повод многократните нарушения на обществения ред, както и на закона за устройство на територията от жителите на квартала.


Живеещите в района се оплакаха и от денонощен шум от махалата.


Набелязахме мерките, които ще бъдат изпълнени във възможно най-кратък срок, каза Симеонов.


Мерките са: настаняване на полицейски сили в квартала; премахване на десетки незаконни постройки покрай канал "Напредък" и на улица "Дилянка".


Ще искаме незабавна реакция на службите за сигурност по сигнали за нарушаване на обществения ред в района, особено по отношение на нерегламентираното блокиране на улици за сватби и други празненства на ромската общност.


Тези празненства са абсолютно забранени, за тях общината не дава разрешителни и нарушителите ще бъдат санкционирани, каза Валери Симеонов.


Ще се реагира незабавно и при сигнали за шумна музика, подчерта той.


Запитан дали събарянето на незаконни постройки в квартала ще предизвика напрежение, Симеонов каза: "въобще не ме интересуват реакциите, на когото и да било. В България има закон, който трябва да се спазва и законът е за всички".


Емил Вълков, началник “Обществен ред“ в пловдивския район Север, обобщи, че общината постоянно взима мерки, но резултатът няма.


"Резултатът е нулев, защото преливаме от пусто в празно. Със сито вода носим, тъй като по безотговорен начин се хвърлят и складират отпадъци", отбеляза той.


Винаги е имало диалог между тези граждани, които изказват своите болки и общината, тя е била съпричастна и е направила много до този момент, и продължава да прави, каза Вълков.


Той изброи серия от срещи, направени анализи, акции, но не можа да назове цифри, които описват ситуацията, както и предприети действия, от които има резултат.


Вицепремиерът Симеонов поиска от община Пловдив и МВР обратна връзка по решаването на проблемите в рамките на следващите две седмици. На срещата в МС е присъствал главният секретар на МВР Младен Маринов.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог