Свързани новини

03.08.2017 14:48

Борисов 3 публикува управленската си програма до 2021 г.

Видян 384 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Правителството публикува цялата си програма за периода 2017-2021 година. Документът е на базата на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО и е съобразена с приоритетите за управление към него, е записано в увода.

Коалиционното споразумение е сключено в сложна и пълна със заплахи международна обстановка, която поставя договарящите се страни пред изискването за изключителна и повишена отговорност при коалиционното управление на страната. Споразумението се основава на убедеността на страните за неотклонно развитие на България като модерна 4 европейска държава. Държава, в която се съблюдава върховенството на закона, с институции, работещи прозрачно и в интерес на гражданите, създавайки условия за достоен живот, развитие на всеки гражданин, свобода и просперитет.Споразумението отчита необходимостта България да бъде пълноценен партньор на европейските институции при вземане на решения, като отстоява националния си интерес. Програмата за управление на правителството съдържа цели и мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията. В настоящата програма са включени и мерки за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и развитието на електронното управление., се казва в програмата.

 

Мерките от Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г., предложени от първостепенните разпоредители с бюджет, ще бъдат изпълнявани в рамките на утвърдените им бюджети за съответните години. Изменения и допълнения на Програмата могат да бъдат правени след съгласуване с политическия съвет на коалицията. Вярваме, че не държавата създава икономика, заетост и доходи, те са функция на реалния сектор, пишат министрите.

 

"Държавата създава правилата и формира бизнес средата. Тя е длъжна да създава добри правила и да следи за спазването им, да поддържа добра бизнес среда, за да може предприемачите да се чувстват сигурни и мотивирани, да развиват бизнеса си и да правят нови инвестиции. Всички опити държавата да създава мащабна изкуствена заетост за сметка на данъците, събрани от гражданите, водят единствено до натрупване на нови задължения за бъдещите поколения", се казва още в документа.

 

Усилията на държавата ще бъдат насочени към поддържането на съществуващата икономика и привличане на нови инвестиции. Само с нови инвестиции, осъществени от българските предприятия, както и от чуждестранни инвеститори ще се откриват нови работни места, ще се повишават доходите. Държавата може да подпомага този процес. Преди да започне да помага на бизнеса държавата трябва да направи всичко възможно да не му пречи той да се развива.

 

Същевременно държавата ще предприеме действия за развитие на демографския потенциал, с цел преобръщане на тенденцията за намаляване на българското население, като задължителна предпоставка за успешното привличане на инвестиции. В допълнение към ниските данъци, ключови са работещата съдебна система, бързата и компетентна администрация, но най-вече – намаляване броя и олекотяване на разрешителните и лицензионни режими. Чрез намаляване на административната тежест върху бизнеса, до голяма степен ще се улесни стартирането и правенето на бизнес, страната ще се превърне в по-атрактивно място за нови инвестиции. Фискалната стабилност не е достатъчна за гарантиране на икономически просперитет. През последните години получихме убедителни примери, че трупането на бюджетни дефицити и то за дълъг период от време води до катаклизми в икономиката на дадена държава, които могат да обезверят и променят живота на цели поколения, превръщайки ги в заложници на минали неблагоразумни решения. Правителството няма да повиши данъците. Водещо е разбирането, че свободният, образованият и информиран човек може най-добре да вземе решение как да използва благата, които самият той произвежда.

 

"Ако искаме държавата да дава повече пари на бизнеса и гражданите, тя трябва да събира повече данъци от бизнеса и гражданите. Въпреки това съществуват редица възможности държавата да прилага политики за развитие на икономиката чрез грижа за всяко малко и средно предприятие: Силен контрол върху монополите и гарантиране на честна и свободна конкуренция; Справедливо разпределение на публичния ресурс за доставки, строителство и услуги, следвайки принципите на прозрачност, честна конкуренция и най-добро качество на възможно най-добра цена; Национални програми за подпомагане на енергийната ефективност, на периферните и обезлюдени райони, както и за насърчаване на нови земеделски стопанства; Ефективно използване на средствата от европейските фондове, с акцент върху програмите за конкурентоспособност, иновации, образование и наука. Ще бъде променена технологията на функциониране на държавната машина – основно чрез ускорено въвеждане на електронното управление като универсална мярка за достъпност, прозрачност и бързина", пише в документа.

Цялата програма - тук!
Източник: Гласове


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 26 май 22:00ч.

Мъжът с железните юмруци

Режисьор: РЗА
В ролите: РЗА, Ръсел Кроу, Луси Лиу, РЗА, Дейв Баутиста, Байрън Ман, Пам Гриър, Джейми Чънг, Кунг Ле, Даниъл Ву и др.

виц на деня


Задали един и същ въпрос на ученик, икономист и адвокат:
- Колко прави 3+3?
Ученикът веднага отвърнал:
- 3+3 е равно на 6.
Икономистът отговорил:
- Вероятно е 6, но може да бъде и 7, зависи от икономическата конюнктура.
Адвокатът затворил вратата, запалил цигара, седнал на стола си, помислил малко и отговорил с въпрос:
- Колко искате да прави?

към хороскоп хороскоп

скорпион