Свързани новини

03.08.2017 14:35

Полицай: От МВР ми е само шапката

Видян 1531 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Стотици служители на МВР излязоха днес на протест пред сградата на Областната дирекция на полицията в Благоевград, предаде БГНЕС.


"Имаме три основни искания. Първо, увеличение на заплатите с 15-20 на сто за всички служители на МВР и по възможност със задна дата, считано от 1 юли. Второ, частична промяна в Закона за МВР. Трето, от март следващата година нов Закон за МВР”, каза Илия Велев, председател на синдикално дружество-Благоевград към СФСМВР.


Протестиращите в обедната почивка полицаи и служители казаха, че условията при които работят са под всякаква критика, което най-вече се отнася за състоянието на автопарка.


„Искаме 15-20% увеличение на заплатите, промяна на закона за МВР, въведен през мандата на ексминистъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, с който бяха вдигнати възнагражденията само в администрацията към ведомството”, добави и председателят на синдикалната организация на униформените в Благоевград Илия Велев.


„Аз лично съм си купил ризата, панталона, колана и обувките, от полицията ми е само шапката. Изпълнявайки задълженията си като служител на МВР изпитвам срам. Автопаркът ни е под всякаква критика, автомобилите са ни над 15-годишни”, каза младши полицейски инспектор Станислав Милев, работещ в системата от 8 години.


 


Мирният протест на служителите на МВР започна в 12 часа днес по време на обедната почивка, подкрепиха ги колегите им, които днес са в почивка. С исканията на полицаите бяха солидарни и служители на пожарната, които обаче отказаха да говорят за условията си на труд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд