Свързани новини

31.07.2017 11:11

Българи лежаха в затвор за убийство, жертвата жива

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Братята Константин и Иво Богданови излежаха 5 и 7 години в гръцки затвор, осъдени за убийството на ...жив поляк. Безпрецедентна грешка, коментират юристи. През 2015 г. Константин Богданов е освободен, а снощи гръцките власти екстрадираха у нас и брат му Иво Богданов, който престоя в гръцкия затвор 7 години, съобщи Нова телевизия.


Драмата с двамата братя започва през 2010 г. Тогава Иво Богданов работи на гръцки остров като бояджия. Той е от Монтана. Братята са задържани за грабеж на бензиностанция. И са осъдени за убийството на полския гражданин Ричард Ханускевич, който тогава работел като бензинджия. Тялото на жертвата обаче така и не е открито.


Въпреки това гръцкият съд налага доживотна присъда на Иво Богданов, а брат му е осъден на 10 години затвор. Богданови остават в затвора до декември 2016 г,., когато гръцките власти получават официално съобщение, че “жертвата” на българите – полякът Ричард Ханускевич е починал от естествена смърт в болница в Триполи. Разпознат е от близките си.


На 17 юли Върховният съд в Гърция отменя присъдата на 45-годишния Иво и постановява той да бъде освободен. Снощи монтанчанинът пристигна на летище София. „Сега съм най-щастлив, по-щастлив от мене няма, това е 100 процента", бяха първите думи на Иво Богданов на българска земя.


Въпреки оневиняването за убийство срещу него са останали още две съпътстващи обвинения – за грабеж и за незаконно оръжие. По тях тепърва срещу него ще се водят дела, най-вероятно задочно, защото се очаква да му бъде наложена забрана да влиза в Гърция.


Според юристи, цитирани от “Български новини”, тази безпрецедентна в гръцката съдебна система грешка, обаче най-вероятно ще приключи в ущърб за потърпевшия, като го лиши от възможността да получи обезщетение за времето, през което е лежал невинен в затвора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец