Свързани новини

31.07.2017 09:36

Путин: 755 US дипломати трябва да напуснат Русия

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 755 американски дипломати трябва да напуснат Русия в отговор на санкциите, които Вашингтон наложи на Москва. От държавния департамент определиха решението като достойно за съжаление и непредизвикано.


В интервю за Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания Путин посочи, че "що се отнася до други възможни мерки или дали това е много или малко, от гледна точка на работата на дипломатическото ведомство то е напълно чувствително. Тъй като стотици излишни сътрудници - дипломати и технически персонал - работеха и все още работят в Русия, 755 трябва да прекратят своята дейност в Руската федерация".


Президентът каза също, че Русия може да наложи допълнителни ограничения на САЩ, но няма да го направи, защото това ще навреди на развитието на международните отношения.


"Ние, разбира се, има какво да кажем и да ограничим такива сфери на дейност от нашето сътрудничество, които ще са чувствителни за американската страна. Но мисля, че това не е нужно, то ще навреди и на развитието на международните отношения", посочи още властелинът на Кремъл.


Държавният департамент на САЩ нарече непредизвикано решението на Русия да изгони американски дипломати.


"Руското правителство поиска мисията на САЩ в Русия да бъде ограничена на 455 служители до 1 септември. Това действие е достойно за съжаление и непредизвикано", заяви пред в. "Вашингтон пост" висш служител в Държавния департамент, като посочи, че обмислят как да отвърнат.


В петък Руското Министерство на външните работи обяви въвеждането на контрасанкции в отговор на предложените от САЩ нови ограничителни мерки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион