Свързани новини

29.07.2017 08:00

Нинова: Г-н Борисов, по-кротко! Има разделение на властите, не издавайте присъди!

Видян 1022 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Представихме 17 законопроекта, които изпълняват нашата програма", посочи лидерът на БСП. "Присъди от трибуната не се раздават", бе категорична тя по повод исканото от ГЕРБ наказание за депутата социалист Манол Генов.



Ще защитаваме нашия депутат, замесен в купуване на гласове, защото в България има съд и прокуратура, а престъплението му не е доказано. Присъди от трибуната не се раздават. Това заяви лидерът на БСП Корнелия в ефира на БНТ. Тя се включи от Казанлък, откъдето днес ще се качи на Бузлуджа за националния събор на партията.

 

"Искам да попитам г-н Борисов, когато мери с един аршин, защо Цветан Цветанов с няколко пъти свален имунитет и дела за апартаменти, не беше отстранен?", изтъкна лидерът на левицата.

 

Нинова обърна внимание, че в групата на ГЕРБ има и други депутати със свален имунитет, като бившия министър на енергетиката Делян Добрев, но те не се мерят със същия аршин като Живко Мартинов от Добрич, когото Борисов изгори и от партията, и от парламента. Нинова припомни и присъдите над лекарите от Горна Оряховица, произнесени от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов от трибуната на парламента в предишния мандат.

 

Нинова попита Борисов и ГЕРБ: "Това еднакъв аршин ли е?! Освен че ни връщате към мутренските години, не ни връщайте към онова време, когато раздавахте присъди от трибуната! Цветан Цветанов осъди български лекари от трибуната. България беше осъдена за това от международен съд и всички ние му плащаме приказките!"

 

"В България трябва да има ред и правила. За престъпленията има прокуратура и съд. Българският парламент не издава присъди от своята трибуна. Така че, г-н Борисов, по-кротко! Има разделение на властите и не издавайте присъди, каквито сте издавали днес - че било доказано депутат от БСП да е извършил престъпление", продължи атаката Нинова.

 

Запитана дали Георги Гергов, който отправи критики към нея, ще бъде на Бузлуджа, Нинова отговори: „Предполагам, да. Той е председател на областната организация на БСП в Пловдив.“

 

„Пътят, който извървяхме за тази година бе труден, но правилният. Продължаваме напред. Промяната започна, но не е приключила. Показахме го през тази една година. Не беше лесно, но резултатите показаха, че сме на прав път. Винаги мъдростта на нашите обикновени членове надделява“, подчерта Нинова. Тя отговори по този начин и на въпроса как ще продължат отношенията си с Гергов.

 

„Резултатите от изборите ни определиха като опозиция. Ние сме много различни като идеи. Тези три месеца, които минаха показаха, че сме много различни и програмите ни са различни. Има въпроси, по които трябва да сме преди всички българи - случаят с Македония, някои закони, които са общи. Принципно ние сме различни, имаме различна идеология и няма как да очаквате да сме заедно.“ Така лидерът на БСП отговори на въпроса трябва ли БСП да бъде във всичко опозиция на ГЕРБ. Подчерта и, че решението БСП да бъде твърда опозиция е правилно. В случаи като този с Македония обаче трябва да търсим национално съгласие, изтъкна Нинова.


Водещият попита дали БСП не критикува ГЕРБ само по периферни въпроси, например за НДК. „НДК не е периферен въпрос. Това е големият въпрос за корупцията“, отговори лидерът на БСП.

 

„ГЕРБ бързо се отказаха от предизборната си програма. Нямат управленска програма. Държавата не е стабилна - протестират полицаи, лекари, родители на деца с увреждания, има търкания в коалицията, има напрежение вътре в ГЕРБ за власт. Сигурност няма - бият лекари, учители, нотариуси, убиват хора. Това не дава стабилност на хората“, посочи тя. Нинова изтъкна и, че в четвъртък е имало сериозен пробив в управляващата коалиция, защото депутатите от "Обединени патриоти" не са подкрепили предложените от ГЕРБ кандидатури за попълване на КФН.

 

„Нека попитаме гражданите какво си мислят като се каже „председателство“. Дали си мислят за скандала в НДК и кражбата от плочките или за кохезия, конкурентоспособност и консенсус – това са трите приоритета на правителството“, каза Нинова.

 

"Ние наистина сме алтернатива. Представихме 17 законопроекта, които изпълняват нашата програма, това е нашата алтернатива", посочи лидерът на БСП и заключи: "Не може политиката да се свежда до суджуци. Това е дъното!"

 





























Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се