Свързани новини

28.07.2017 11:27

Симеонов защити арестуваната Анелия Велева от НФСБ, тя напуска партията

Видян 1763 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът Валери Симеонов използва правото си на отговор като отвърна в ефира на "България сутрин" на нападките от страна на бившия му съпартиец Димитър Байрактаров.

В едно от изданията на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR той намекна, че Симеонов опъвал политически чадър над трафика с бежанци.

Вицепремиерът яростно реагира на твърдението на Байрактаров и категорично го опроверга.

Той коментира задържането на председателя на структурата на НФСБ в Костинброд и кандидат за депутат Анелия Велева, като заяви, че според него тя е станала жертва.

В някои медии се появи информацията, че Велева е координатор на НФСБ в Костинброд.

Симеонов обаче подчерта - тя не е координатор, защото координаторът се назначава от политическия съвет и в този случай лидерът на партията носи отговорност за назначението.

"Тя не е координаторка, тя е председателка... А председателят се избира от структурата на населеното място, където членува", посочи Симеонов.

"Това прибързано оплюване, това хвърляне на определение на присъди от медиите, не е здравословно. Нека да изчакаме решението на съда и да видим дали тя е виновна, дали не е виновна. Да, аз смятам, че тя е станала жертва. Ако тя е виновна, естествено, че ще бъде изключена. Никоя партия не държи престъпници в своите редове, а в нашия устав изрично е записано, че хора с присъди не могат да бъдат членове", продължи той.

И още вицепремиерът посочи, че Байрактаров първо е заявявал категорични твърдения по негов адрес, а след това показвал колебливост.

Валери Симеонов настоя, че казаното от бившия депутат са внушения и клевети, а сред тях и това, че вицепремиерът използвал оградата по границата с Турция, за да регулира трафика на хора.

След като изложи гледната си точка, той напусна студиото.


 По-късно днес Велева подаде оставка. Това става ясно от нейно писмо, публикувано от вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов в туитър.



    "Разразилият се през изминалата седмица медиен скандал, който замеси името ми в престъпление без да имам каквато и да е съпричастност в извършването му, налага оттеглянето ми от длъжността председател на ПО на НФСБ - Костинброд и прекратяване на членството ми в партията. Считам, че станах обект на негативна медийна кампания именно заради партийната ми обвързаност и заради участтието на НФСБ в правителството. От друга страна напускането ми ще сложи край на спекулациите с НФСБ и с името на г-н Валери Симеонов", пише патриотката.



 Тя депозира оставката си пред Националния партиен съвет, защото липсва функционираща структура на партията в Костинброд. Също така е подала заявление за прекратяване на членството й в партията.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако