Свързани новини

27.07.2017 17:02

Медиана: Борисов 3 получава оценка среден 3,39

Видян 1568 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Правителството получава оценка среден 3,39, а управлението на ГЕРБ и Патриотите по-скоро разочарова.


Това показва последното национално представително изследване на агенция „Медиана”, направено от 12 до 18 юли, анкетирани са 1002-ма пълнолетни българи.


От агенцията уточнява, че допитването е направено, преди да се разгори скандалът "Суджукгейт". От агенцията посочват следните основни изводи:


 - В обществото доминира песимизъм по отношение развитието на страната. Само 18 % разчитат на подобрение, докато песимистите, очакващи влошаване са близо два пъти повече – 34 %.


- Близо 40 % от хората живеят с усещане за влошаване на материалния стандарт на домакинството си. Отново 18 % отчитат положително развитие в благосъстоянието на семейството си.


 - Песимизмът по отношение на развитието на страната, както и усещането за спадащ личен материален стандарт дава отражение и върху отношението върху правителството. Тук наблюдаваме подчертан скептицизъм. Близо два пъти повече са хората, според които новото управление разочарова, спрямо тези, на които то вдъхва надежда (54 % : 26 %).


- Вярват, че правителството „Борисов-3“ ще успее да подобри положението в страната са 22 %, докато опасяващите се, че тази власт ще го влоши са 30 %. Най-голям е делът на хората (38 %), които смятат, че просто нищо няма да се промени – нито към добро, нито към по-лошо.


 - Засега този скептицизъм към властта не се насочва към търсене на политическа алтернатива.


- Съотношението на електоралните предпочитания показва картината, която наблюдаваме (с леки промени) вече повече от половин година.


 - ГЕРБ привлича традиционните си избиратели, които са в рамките на една четвърт от пълнолетните граждани. Не се наблюдава и разочарование и намаляваща подкрепа сред тях – това са и основно оптимистите както за перспективите пред страната, така и по отношение на личното им материално благосъстояние.


- БСП очевидно е преодоляла кризата на доверие, характерна за 2015/2016 година и се намира на около 3 % след основния си политически опонент.


 - Участието във властта не се е отразило негативно на Патриотите. Те запазват своите симпатизанти в обема от преди предсрочните избори.


 - „Воля“ е понесла тежки удари върху имиджа си – вероятно в резултат от повдигнатите обвинения към Веселин Марешки и други членове на формацията. Все още, обаче, е на границата за влизане в парламента.   


- ДОСТ практически е изчезнал от политическата карта вътре в страната.


 - ДПС продължава да бъде основната партия на българските турци и на пръв поглед не изглежда да е понесла особени щети от ДОСТ (в рамките на избирателите в страната).


 -„Реформаторския блок“ продължава да води своеобразен задгробен живот. Въпреки фактическия му политически разпад, значителна част от избирателите (3.5 %) заявяват, че на едни избори биха гласували за него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния