Свързани новини

27.07.2017 10:37

Генов: Не се срамувам от българските, турските и от ромските гласове в моя подкрепа

Видян 1359 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Не се срамувам от българските, турските и от ромските гласове в моя подкрепа. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на Националния съвет на партията Манол Генов в интервю за Агенция „Фокус“ в първия си коментар за повдигнатото му обвинение и напрежението в Асеновград. „И нещо много важно искам да кажа: никога не съм делял хората, избирателите на етноси и вероизповедания в ежедневието, още по-малко по време на кампании. И до момента не съм в състояние да кажа. И през ум не ми е минавало да се интересувам от какъв етнос, в кои секции колко гласа са дадени за мен като преференциален кандидат“, каза народният представител от БСП. Манол Генов обясни, че познава стотици хора– и българи, и турци, и роми.


„И не от вчера. Контактувам с тези хора ежедневно, а не единствено в предизборна кампания, мога и с имена да ги изреждам. Те са ме търсили за помощ за операция, медицинска консултация, за подаване на документи и за какви ли не административни процедури. Търсели са помощ за отопление, осигуряване на лекарства и какво ли още не. И съм се отзовавал, защото така е редно. Радвал съм се, когато си намерят работа, да пробват собствен малък бизнес през легална фирма, да попаднат във временна заетост. Убеждавал съм ги да не оставят децата си да отпадат от училище, да ги записват в детска градина. За мен и това е правене на политика реално с хора, както и на някого да му изглежда съмнително“, коментира Генов. Той обясни, че е било заявено в деня на привличането му като обвиняем като любопитна подробност, че е разговарял с лица от затвора. „Видимо некоректно бе прикачено името ми. Разговарял съм с такъв човек, но по друг случай. Не съм известен като човек, който не си вдига телефона. Плюс това нямам представа кой ми звъни, защото телефонът ми е публичен от години и абсолютно достъпен. И, да, познавам хора, които са влезли в затвора, и такива , които са изтърпели наказания, и нямам причина, поради която да спра да общувам със съграждани, които познавам от десетилетия“, коментира Манол Генов. Според него най-любопитната част от обвинението до момента си остава твърдението как е давал пари, как е скланял и уговарял директно лица за организиране на платен вот. „Съвестта ми е чиста, ангажимент на разследването е да бъде също чисто, непредубедено и опазено от обслужване на предварителни квалификации“, каза народният представител от БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от