Свързани новини

27.07.2017 09:29

Посланик Гьокче напуска България, идва Хасан Улусой

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският посланик в България Сюлейман Гьокче ще бъде изпратен от Анкара на дипломатическа мисия в Гватемала, разкриха за 24rodopi.com турски източници.


Гьокче, който е в България от декември 2013 година, изигра ключова роля при създаването на партия ДОСТ. Той участва активно в последните две години в събитията в Могиляне и Джебел, където се стигна до сблъсъци между симпатизанти на ДПС и ДОСТ.  


Гьокче е сочен и за инициатор на "черния списък", в който попаднаха 158 нашенци, на които им беше забранено да влизат в Турция, а на някои с двойно гражданство - да напускат Турция. Както вече 24rodopi.com писа, в момента списъкът е редуциран до 77 души.


Посланикът участва и в скандалния предизборен клип на партията на Лютви Местан. Очаква се 50-годишният Гьокче да замине в "страната на многото дървета", както наричат държавата в Централна Америка, в края на лятото.


Междувременно Анадолската агенция разпространи списък с новите назначения на дипломатите, който потвърждава новината за Сюлейман Гьокче. Новият посланик на Турция в София ще бъде Хасан Улусой. 51-годишният Улусой оглавява една от важните дирекции в Министерството на външните работи в Анкара от 2015 година, поясниха източниците ни от Турция. Преди това, от 2012 година до ноември 2014 година Хасан Улусой е бил посланик в Нигер.


Източник: blitz.bg


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец