Свързани новини

26.07.2017 16:42

С 1,2 млн. лв. старото училище в Бояна става детска градина

Видян 1917 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Само тук инвестицията е над 1,2 млн. лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери преустройството на сградата на старото училище в кв. "Бояна" в детска градина за две групи, предаде Фокус.



 „За радост проектът се развива в срок. Кметът на район „Витоша“ наблюдава непрекъснато този обект, който е изключително интересен. Една сграда паметник на културата, която възстановяваме, реставрираме и на която по-скоро връщаме дейностите, заради които на времето боянчани са събирали средства, за да построят. Тази сграда е строена за училище. Сега след 2-3 месеца ще приеме децата в детската градина. Тук ще бъдат настанени две групи. Тя ще бъде филиал на друга детска градина“, коментира Фандъкова.

 Тя уточни, че очаква до края на месец октомври в срок да приключи строителството и през ноември месец, след като бъде оборудвана, да приеме и първите деца от „Бояна“. „Инвестициите в образователната инфраструктура на „Бояна“ са сериозни. През месец август ще бъде ремонтирано и училището в „Бояна“ с подмяна на отоплителната инсталация и покрива. В тежката зима боянското училище беше едно от тези, които не можаха навреме да започнат учебния процес именно заради студа и ниските температури“, допълни кметът на София.



Тя добави още, че се изгражда и нова детска градина в „Драгалевци“. „През месец февруари нови 4 групи ще бъдат открити там. В район „Витоша“ инвестициите в нови детски градини и училища са сериозни. До края на тази година освен детската градина в „Бояна“ предстои да бъдат приключени още две – в „Красна поляна“ и в район „Люлин“ за 10 групи. Продължава строителството в „Младост“ и започваме ново строителство на две групи в район „Красно село“, поясни Фандъкова. По думите й едновременно със строителството на детски градини, в което тази година са инвестирани близо 11 млн. лв., започват да инвестират и в разширения на училища, строителство на спортни зали. „40 училища и детски градини тази година се ремонтират. Някои от тях ще продължат да се разботят и след 15 септември. Надявам се, че ще се направи нужната организация, така че да можем да подобрим условията за децата“, каза още Йорданка Фандъкова.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в