Свързани новини

26.07.2017 12:30

Заради нечуваната агресия на работодателите, синдикатите сезират международните институции

Видян 1997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    В своя обща позиция, изпратена до медиите, КНСБ и КТ „Подкрепа“ се оплакват от „нечувана агресия“ от страна на ръководителите на национално представителните работодателски организации срещу „социалния диалог и хората на труда в България от последните дни“.


„На официална пресконференция, пред българските медии, работниците бяха наречени „търтеи, мързеливци и престъпници“ (Васил Велев, АИКБ и Божидар Данев, БСК). Синдикатите пък бяха обявени за „вредни“, „пречещи на развитието на страната и икономиката“ и „не случайно на много места, където компаниите са успешни, ги няма“ (Кирил Домусчиев, КРИБ)“, се казва в писмото.


В следствие на неприемливите според синдикалните организация действия същите тези организации са сезирали „всички международни институции".


Писмо, апелиращо за „подкрепа и реакция“ е адресирано до Международната организация на труда, МКП, ЕКП, Европейската комисия, Европейският икономически и социален съвет, както и световните бизнесорганизации, в които членуват българските работодатели. Копие това писмо е изпратено и до министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.


„Подобно поведение не бива да се подминава с мълчание. Не само защото руши  авторитета на България на прага на първото европредседателство. А защото  охулва утвърдени европейски ценности и инструменти на социалния мир, разпалва вражди и призовава предприятията и техния мениджмънт към война със синдикатите и техните организации“, пишат синдикатите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате