Свързани новини

25.07.2017 15:07

Нинова пита Борисов: Приемате ли, че синдикатите са вредни, а работниците - търтеи?

Видян 1762 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Кабинетът взриви тристранния диалог", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в соццентралата. Тежката си оценка тя мотивира с поведението на Менда Стоянова и Валери Симеонов, които са заели страната на работодателите.


Нинова подчерта, че са се казали много тежки думи между социалните партньори. Как ще седнат на една маса?  Според нея, правителството само си инсценира този скандал. Нито в клин, ни в ръкав Валери Симеонов излезе и заяви, че прослуженото време пада. Днес със срещата при премиера замазаха скандала, заяви Нинова.


Тя разкритикува остро позицията на работодателите, които вчера обявиха, че синдикатите са вредни и че се отглеждат търтеи. "Абсолютно неприемливо е сдружаването на работниците да се определя като вредно", посочи лидерът на левицата. И попита: "Миньорите и шивачките, които не получават заплати, търтеи ли са?"


Нинова призова премиерът да заяви позиции - споделя ли, че синдикатите са вредни, а работниците - търтеи? Тя определи като "провал" техническата част на председателството. Отстранявани са всички, които да предупреждавали за нередности - от Вежди, който пръв повдига темата, посочи Нинова.


 


От две години в НДК се разправят лобитата в ГЕРБ, а искат да прехвърлят вината на Деница Златева за нейните три месеца по време на служебния кабинет. Нинова определи управлението на ГЕРБ досега като "хаос, скандали, война с президентската институция".


Това нещо има алтернатива, посочи тя и изброи:  3а 41 заседания на народното събрание БСП са внесли 16 закона, 329 въпроси, пет разисквания за политики, 678 пъти са се изказвали депутати на левицата от парламентарната трибуна. "Нашият отчет звучи като сериозна алтернатива", подчерта Нинова.


 


В отговор на въпрос тя оцени "интервюто на Георги Гергов пред БТВ от преди два дни като най-добрият пример за задкулисие и за паралелна държава". Заявявам, посочи Нинова, че каквото и да ми струва, дори по-раншкото ми отстраняване, ще продължа да работя срещу паралелната държава".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено