Свързани новини

24.07.2017 12:27

ЕС с ответен удар срещу САЩ заради антируските санкции

Видян 1867 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер призова спешно да се обсъдят ответните мерки на Брюксел, ако европейските компании бъдат засегнати от антируските санкции на САЩ. Съобщението е на вестник „Файненшъл таймс“, на който се позовава ТАСС.


Изданието разполагало с документ, който е подготвен за заседанието на Еврокомисията на 26 юли. В документа се отбелязва, че Брюксел „трябва да е готов да действа още в близките дни“, ако САЩ вземат мерки, „без да се отчете безпокойството на ЕС“.


 Документът предвижда ЕК да получи от Белия дом „публично или писмено уверение", че Вашингтон няма да въведе санкции по начин, който да засегне интересите на ЕС“, добавя БГНЕС.


Тези ходове на ЕС отразяват дълбоките притеснения, че американските мерки могат да засегнат европейските енергийни компании, участващи в свързани с Русия проекти, включително газопровода "Северен поток 2" за допълнителни подводни тръби за доставки на природен газ от Русия към Германия. Този проект, силно подкрепян от Германия, среща силна опозиция в самия ЕС от Полша и много други страни от Централна и Източна Европа, които си опасяват, че той ще засили енергийната зависимост от Русия.


Брюксел смята да постави въпроса, че потенциалните икономически щети за Европа от планираните нови американски санкции далече надхвърлят този конкретен проект и предупреждава, че те могат да засегнат "поддръжката и модернизацията" на газопроводи в Русия, които подават газ за Украйна, както и проекти за тръбопроводи в Каспийския регион и разработката на газови находища край бреговете на Египет.


Освен това, се казва в нотата на Юнкер, мерките може да засегнат потенциално голям брой европейски компании, които развиват законен бизнес, позволен от правилата на ЕС, с руски организации в сфери като железниците, финансите, корабоплаването, минния сектор и пр.


Вчера бе съобщено,че американският президент Доналд Тръмп подкрепя законопроекта за въвеждането на нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея. Говоритеката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че "Вашингтон е в полза на по-твърда позиция срещу Русия, особено по отношение на въвеждането на тези санкции.


 Текстът на оригиналната версия на законопроекта е лошо, създаден, но ние работихме с Камарата на представителите и Сената. Администрацията е доволна, че необходимите промени са направени и ги подкрепя", добави Сандърс”.


На 22 юли от пресслужбата на лидера на Републиканската партия в Камарата на представителите Кевин Маккарти потвърдиха, че гласуването на законопроекта ще се проведе на 25 юли. Американското издание "Политико" съобщи, че безизходицата е вече решена с тази инициатива. Според вестника, в крайна сметка, първоначално включените ограничения срещу Иран, ще включва също и санкции срещу Северна Корея, както е предложено по-рано от Маккарти. Очаква се, че във вторник по-голямата част в долната камара на Конгреса на САЩ да подкрепи този документ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци