Свързани новини

23.07.2017 08:17

Ревизия на пенсиите на над 900 000 инвалиди, иска Симеонов

Видян 1876 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът очаква да бъдат спестени няколкостотин милиона лева от ревизията на инвалидните пенсии, които се дават на над 900 000 души. На проверка ще бъдат подложени всички ТЕЛК-ови решения.


"От следващото лято преместваемите съоръжения в големите ни черноморски курорти да бъдат забранени. Такава промяна ще внесе групата на Обединени патриоти в парламента. Промените ще засегнат Закона за Черноморското крайбрежие", обяви по телевизия Европа вицепремиерът Валери Симеонов, който отговаря за демографската политика, а също така за икономиката и туризма. Той отчете, че бизнесът по морето това лято прави по-малко нарушения, но постигнатото съвсем не е достатъчно.


"Ще внесем такъв законопроект, промяна в Закона за Черноморското крайбрежие, защото 2015 година законът е променен изключително корупционно. Големите национални обекти - така се наричат съобразно законовото наименование обекти с национално значение. Те са 7 такива. Това са големите курорти - там не трябва да има никакви преместваеми обекти, защото те са тези, които съсипват нормалния и законния бизнес. Те са тези, които създават усещането в големите курорти като ходиш, че се разхождаш из Капалъ Чарши или в някоя африканска туземска държава", каза Валери Симеонов.


Вицепремиерът съобщи още, че държавата подготвя конкретни мерки, които да задържат младите хора в страната. Ще се отпускат стипендии за обучение, срещу което младите хора ще бъдат задължени да се върнат и да работят в България за определен период от време, каза Симеонов.


"Така че срещу тези стипендии, когато завършат образованието си, независимо дали в България, или в престижни западни университети, младите хора да са длъжни да се върнат и да работят определено време в България. Длъжни, защото без задължение няма как да стане - когато получаваш пари ще си длъжен съответно да работиш определени години. И това е система, която до преди двадесетина години работеше", каза още той.


Вицепремиерът очаква да бъдат спестени няколкостотин милиона лева от ревизията на инвалидните пенсии, които се дават на над 900 000 души. На проверка ще бъдат подложени всички ТЕЛК-ови решения.


"Не трябва проверките да се извършват от старите ТЕЛК-ове, а трябва да бъдат формирани такива лекарски комисии на друг принцип изградени - към лечебните заведения. Но нека се договорим първо и ще ви информираме", допълни още Симеонов.


„Четири хиляди работници от Украйна, Беларус и Молдова са наети за този туристически сезон у нас, след като беше приет новият правилник за наемането на чужденци", отчете Валери Симеонов, .


 


„И въпреки че проблемът с работната ръка в сектор "Туризъм", той още не е решен. Вече се усети облекчение в бранша", твърди вицепремиерът.









Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  ПРЕКРАСНИ ДНИ

ПРЕКРАСНИ ДНИ на Вим ВЕНДЕРС - на кино от 29 март 2024

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Голямата ангажираност няма да ви пречи да си вършите перфектно професионалните задължения

Голямата ангажираност няма да ви пречи да си вършите