Свързани новини

21.07.2017 15:37

Борисов за съдебната реформа: Това е някакъв виц, звучи като синджирът си дойде, козата я няма

Видян 2330 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Решение на Върховния административен съд, с което се отменя ревизионен акт на Националната агенция по приходите, става повод за възмущение на премиера Бойко Борисов и на министъра на финансите Владислав Горанов. Това се разбира от стенограмата на последното правителствено заседание. Интерес предизвиква най-вече култовият коментар, който лидерът на ГЕРБ е направил пред министрите си по въпроса, съобщава БЛИЦ.


СТЕНОГРАМА:


 


Владислав Горанов: Това, което искам да споделя с вас е, че с Решение № 9395 на Осмо отделение на Върховния административен съд от 17 юли 2017 г. след задълбочен анализ Административният съд отхвърля жалбата на НАП срещу отмяната на ревизионен акт, като стига до извода, че ТИР-ът е багаж на шофьора. Това само го споделям, за да разбирате колко е трудно понякога на администрацията да се справи със сложните казуси, които възникват пред нея. Когато говорим за съдебна реформа, тя прониква във всяка част на нашия обществен и икономически живот и стига до там, че ТИР-ът става багаж на шофьора.


 


Бойко Борисов: Аз освен да го приема това като виц, не мога да допусна, че това е истина.


 


Владислав Горанов: Има го на сайта на съда, Решение № 9395 от 17 юли. В името на народа и следва.


 


Бойко Борисов: Затова госпожа Захариева и госпожа Цачева, нали пратихме едно писмо, защото дори най-малкият коментар по темата ще се приеме, че едва ли не се месим или нещо казваме, до Брюксел, съдиите и прокурорите, така както искахме за прокурорите, така и за съдиите да дойдат и ето по такива теми да се произнесат и да си обясняват там, просто ако това е вярно. Аз не мога да го приема, че е вярно, въпреки че Горанов чете дела, да приемеш че камионът, ТИР-ът отзад ти е багажа, значи машинистът може целият влак да му е също багаж по тази логика с товарите. Просто не ми се ще. Затова да се иска проверка и на съдии и на прокурори, както беше по прокурорите, вие сте искали, но ето по такива дела да дойдат и обяснявайте се. Ние искаме от НАП да събере приходи да има за заплати, да има за пенсии, ТИР-ът - багаж. Сега това не е само, в края на краищата ако е така, разбира се. И го провери дали е така. И госпожа Цачева като отиде на Висшия съдебен съвет. Това малко звучи като синджирът си дойде, козата я няма. Точно за това са тези проверки или ние не ги наричаме проверки, а механизъм за подкрепа и подпомагане. Нека да ни подкрепят и да ни подпомогнат, но не може НАП да кажат не събираме или сме осъдени или няма да си съберем приходите от този ТИР, защото той се явява багаж на шофьора. Повтарям, проверете го.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци