Свързани новини

21.07.2017 13:14

БСП: Горанов и Московски да не шикалкавят, а да отговарят в парламента

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предупредете министрите Горанов и Московски да не шикалкавят, а следващия петък да се явят на парламентарния контрол. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от „БСП за България“ Румен Гечев, съобщава „Фокус“.


„Г-н председател, в рамките на законния срок, в който трябва да внесем въпросите и питания си, сме внесли въпрос към министър Горанов, с Румен Гечев. Става дума за въпрос, който касае задължение към българската държавна хазна за над 50 млн. лв. Оставаме учудени, че в днешния парламентарен контрол министър Горанов го няма“, заяви депутатът от БСП Георги Свиленски.


„Ние спазваме правилника, а министрите с лека ръка си пускат извинителни бележки, че отсъстват и ги няма. Министри, които за малко са влизали в тази зала си позволяват да неглижират българския парламент. Моля ви г-н председател, да влезете във функциите си на такъв и повече да не позволявате министри да подминават българския парламент, ходейки на почивки, екскурзии, командировки. Да си зачеркнат в календара всеки петък като ден за българския парламент и да бъдат на разположение на народните представители“, добави Свиленски.


По думите му освен, че тези министри се подиграват с БСП като опозиция, като народни представители, се подиграват и със самия Главчев като председател на Народното събрание.


Румен Гечев заяви, че аналогичен, даже по-тежък е случаят с транспортният министър Ивайло Московски. „Вие от трибуната вчера обявихте, че той днес ще дойде и ще отговаря на въпроса, който сме му задали. Два часа по-късно той се позволи да отмени решението ви и да поиска отлагане“, каза депутатът от БСП.


„Искам да предупредя народните представители, ръководството на парламентарна, че специално колегата Московски въобще не се явявал тук. Това е уникален български министър, които не е идвал в парламента“, допълни Гечев.


„Г-н председател, предупредете въпросните министри да не се разболяват следващия петък, понеже ние ще очакваме да изпълнят задълженията си по Конституция. Могат да отлагат, разбира се, но нека се разбере, че министър може да отсъства от парламентарен контрол, ако има неотложен международен ангажимент и ние ще проверим дали има такива“, поясни той и допълни, че министрите са длъжни да се съобразяват с работата на народните представители, а не обратното.


„Моля, предупредете двамата министри да не шикалкавят, а следващия петък да се явяват и да отговарят на въпросите ни. Става дума за общо към 60 млн. лв. народна пара, която може да бъде загубена и до загуби на стотици милиони, ако бъдат приведени наказания от ЕС“, заяви той.


Председателят на парламента Димитър Главчев уточни, че Владислав Горанов и Ивайло Московски са поискали отлагане на отговорите си със седем дни.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се