Свързани новини

21.07.2017 10:47

Манолов: Опитаха се да качат на шейната Валери Симеонов

Видян 1547 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Клас прослужено време е отпаднал още преди 10 години. Това коментира пред Би Ти Ви лидерът на КТ Подкрепа Димитър Манолов.  


Нека кажем нещо много важно – класът прослужено време е отпаднал преди 10 години, т.е. такава тема отсъства. В момента се ползва добавка за професионален опит и стаж и то само при един работодател по негово решение. Правя това уточнение, за да знаят зрителите и за да ни стане ясно в каква среда се намираме – не това е била целта на това, което се говори, а някаква съвсем различна. Ако работодателските организации не знаят, че преди 10 години е отпаднал класът „прослужено време“, това за тях е много зле“, каза Манолов.


Клас прослужено време има за депутати, членове на парламента, президента и правителството, но това, което каза вицепремиерът Валери Симеонов, касаеше работниците, работещите хора, посочи Манолов по отношение на идеята му да отпаднат парите за прослужено време.


Ако толкова настояват, в Народното събрание да си го махнат, препоръча Манолов. Ако аз дойда да работя в телевизията, а довчера съм бил строител, нямам никакво основание да искам клас, но, ако вие утре отидете да преподавате в университета, имате пълно основание да поискате тези пари, защото това, което сте правили досега, ще допринесе за бъдещата ви работа, обясни Манолов. По преценка на работодателя се преценява дали работникът с пет години стаж е по-кадърен от този с 20, допълни той. Работодатели се опитаха да качат на шейната Валери Симеонов.


Поне две от работодателските организации са пряко свързани с политически сили, така че аз, като правя анализ, не пропускам и тези хипотези, каза Манолов, но отказа да назове кои са те. Той обаче препоръча на зрителите да наблюдават внимателно.


Работодателите се усещат вече, почват да развързват кесията, аргументът, че няма пари не е верен, категоричен е синдикалистът.


Някои от тези работодателски организации искат безконтролно да търсят евтина работна ръка в чужбина, коментира още Манолов. Той допълни обаче, че на виетнамците вече не им е изгодно да работят у нас. Дотам сме стигнали да коментираме този въпрос, каза още той.


Най-големият ни проблем са доходите. Без прилични доходи, забравете за Еврозоната, посочи още Манолов. Държавата може да въздейства и големият инструмент е увеличението на минималната работна заплата, допълни още той.


Синдикалистът подчерта, че не е работа на Бойко Борисов да се занимава с тези неща, защото си има ресорен министър, който трябва да гледа тези въпроси.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.