Свързани новини

20.07.2017 16:43

БСП ще предложи собствена концепция за борба с корупцията

Видян 1795 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 През септември БСП ще предложи собствена концепция за борба с корупцията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след срещата си с държавния глава Румен Радев, предаде Фокус.

„Това не е въпрос на рецепта, а цялостен проект, който ние септември, в началото на парламента ще представим“, заяви лидерът на БСП. Нинова посочи, че с държавния глава са дискутирали борбата с корупцията и законът, който предлага правителството. „Представих нашата позиция, че ние не одобряваме този закон и няма да го подкрепим“, посочи Нинова. Тя поясни, че управляващите предлагат единен орган, който да обедини досега съществуващите структури без никаква промяна и това според нея това не е нов орган по същество. По думите ѝ предложенията на управляващите предвижда хората, които са в тези органи, да си изкарат мандатите. „Същите лица остават в тези органи. И органите и хората, които години наред през целия преход не са се справили с проблема с корупцията, остават същите. Това не е борба с корупцията, това е имитация“, заяви Нинова.


Тя посочи, че БСП, както и президентът Радев, са за единен орган, но не това, което предлага правителството. По думите ѝ следващият Консултативен съвет за национална сигурност ще засегне темата борба с корупцията и бедността, за да се стигне най-накрая до една истинска борба с корупцията. По думите ѝ през последните 27 години корупцията расте всяка година, народът беднее и нищо не се прави.

"Оценката ми за парламентарния сезон е 2+", заяви още Нинова.

"Започнахме късно. Правителството нямаше законопроекти, мнозинството също. Нашите стояха и не се разглеждаха. Буквално половината сесия беше загубено време. През останалото време гледахме лобистки закони“, каза лидерът на БСП и даде пример със закона за концесиите.

„Към закона за концесиите, който раздава националните богатства, като прибавим и продажбата на земеделска земя, ами то не остана национално богатство“, посочи Нинова. Тя заяви, че парламентарната група на „БСП за България“ ще направи отчет пред обществото какво е свършила през изминалия парламентарен сезон през следващата седмица.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се