Свързани новини

19.07.2017 10:47

В Гърция може да има безплатна сянка навсякъде, заяви Ангелкова

Видян 1691 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви в предаването България сутрин на телевизия България он Ер, че не може да се прави сравнение между цените на чадърите на плажовете в Гърция и у нас.


На въпроса по-евтини ли са чадърите на гръцките плажове, тя отговори, че плажната ивица в Гърция е в пъти по-голяма, а оттам и регламентът за плажните цени е различен.


"В Гърция крайбрежието е 15 хил. километра. Там може да има безплатна сянка навсякъде, защото има за всички хотели. Нашето крайбрежие е 400 км., от което плажовете са не повече от 200 км., така че е изключително трудно да се организира и да се даде, образно казано, плаж на всеки един хотел, като материалната база в пъти надвишава плажовете", посочи Ангелкова.


По думите ѝ всяка година си говорим за сравнението България - Гърция, което според нея не е правилно, тъй като няма как да се сравняват ябълки и круши.


  Раздадените от Министерството на туризма концесии уж щяха да доведат до липса на такси или поне до нищожни цени на услугите на плажа. Нищо подобно. На някои места обаче, освен за чадър и шезлонг, вече се плаща и за липсата на сметачески умения от първи клас на концесионерите. Така на ивицата 6+6 може да бъде равно на 18, вместо на 12 лв. А на плажа в Поморие цените не са обозначени на табелите, а когато човек пита: "Колко струва", получава отговор: "По принцип 24 лева".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец