Свързани новини

19.07.2017 10:17

Тръмп и Путин на тайна среща в Хамбург

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин са имали втора среща по време на форума на Г-20 в Хамбург, за която се разбра едва сега.


Разговорът, за който не се съобщават детайли, се е състоял след официалната среща между двамата лидери. Продължил е около час, а на него е присъствал само личният преводач на Владимир Путин.


Първи за въпросната среща съобщи основателят и ръководител на международната консултантска компания "Юрейша груп" Иън Бремър, в интервю за агенция Блумбърг вчера, предаде ТАСС.


 Липсата на американски преводач озадачила други лидери на вечерята, отбелязал Бремър, който окачествил това като "нарушение на протокола за национална сигурност", съобщи Ройтерс.


Но източник от Белия дом заявил, че двамата лидери са използвали руския преводач, защото американският преводач не говорел руски.


"За всяка двойка (лидер със съпругата си) имаше само по един преводач. Американският преводач, съпровождащ президента Тръмп, говореше японски език. Когато Тръмп разговаряше с Путин, те използваха помощта на руския преводач, защото американският не знаеше руски", обясни представителят на Белия дом, цитиран от ТАСС.


Тръмп коментира разговора си с Путин в две съобщения в „Туитър” късно снощи.


„Съобщенията на „Фалшивите новини” за тайна вечеря с Путин са извратени", пише в едното от тях. В другото той обяснява, че дори същите тези медии правят дори официална среща на върха като тази на лидерите от Г-20 да изглежда престъпна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата