Свързани новини

18.07.2017 11:57

Здравният министър: Случаят с дупнишката болница е срамен

Видян 1392 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Случаят с дупнишката болница е срамен”, заяви здравният министър Николай Петров в студиото на „Тази сутрин”. Бившият й директор Росен Тимчев е заел поста с подправена диплома, разкри бТВ.


Болницата в Дупница е затънала в дългове. „Всичко е до ефективна работа, добра организация и добри ръководни кадри”, смята здравният министър.


По думите му ще е жалко ако състоянието на болницата не се подобри.


„Помощта от министерството идва по методиката за субсидиране. Друга помощ ще е стратегия за управление на лечебните заведения”, допълва Петров. Той определи болниците в Ловеч и Стара Загора в най-тежко състояние.


„Всеки, който е престъпил закона, е клиент на една друга структура. Нещата излязоха от приемливите граници и започваме да се излагаме като общество”, заяви здравният министър по повод честите случаи на агресия срещу медици.


Той е категоричен, че това може да бъде преодоляно само с конкретни мерки в тази посока.


„Аз работих на конфликтно място и обикновено реакциите на роднини са точно на такива места. Съветвам колегите да бъдат внимателни, дипломатични и да не влизат в тона на хората”, коментира Петров, който е работил като реаниматор.


Той адмирира действията на главния прокурор да бъдат назначени специални регионални прокурори, които да отговарят само за лечебните заведения. „Тази пряка връзка ще даде възможност случая да бъде така обработен, че да завърши с присъда”, допълва Петров.


„Москов е свършил доста добри неща, не очаквайте от мен да го критикувам”, каза новият здравен министър по повод какво е заварил в министерство на здравеопазването.


Петров определи като добри идеи опитите за въвеждане на националната здравна карта, стартирането на проекта за спешната помощ.


По повод налагането на пръстовите идентификатори здравният министър коментира, че тяхната ефективност можеше да бъде отчетена ако работеха по-дълго време. „Дали е бил правилен този начин, щеше да го покаже анализът след още 6 месеца”, коментира Петров.


Снимка:бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,