Свързани новини

17.07.2017 11:47

Кметът на Бяла въвел вечерен час преди убийството на Алекс

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дни преди смъртта на 18-годишния Алекс в Бяла, кметът на града въвел заповед за засилен полицейски контрол, проверки и вечерен час.


18-годишният Алекс, който бе пребит жестоко пред дискотека в Бяла, почина в събота в русенската болница. Младежът беше настанен с тежка черепно-мозъчна травма в болницата на 9 юли след сбиване с група роми. На излизане от местната дискотека те му поискали цигара, а той отказал, тъй като не пушел и не разполагал с такава.


Кметът Димитър Славов предположи пред bTV, че ако полицията е минала и разгонила групата, нападнала момчето, той щеше да е жив. От полицията обаче му отговорили, че районните полицейски управления имат сериозен недокомплект и няма екипи в РПУ Бяла.


Причината да издаде тази заповед е ваканцията и скучаещите младежи.


Славов заяви, че се надява медийният натиск да продължи, за да се стигне до разплитане на случката. Според него неспазването на правилата е в основата на нелепата случка. Даде пример с това, че преди седмица на същото място е имало нападение с нож между българи, но никой не е протестирал, а извършителят се разхожда. Имало е хванати с чували наркотици, които получили условни присъди.


Още от самото начало лекарите предупреждаваха, че състоянието на Алекс е изключително тежко и първите 7-8 дни след травмата може да са фатални. От болницата отказаха да коментират конкретната причина за смъртта, тъй като предстои аутопсия.


„При постъпването беше в кома, с тежка черепно-мозъчна травма, имаше анезокория, като дясната зеница беше по-широка от лявата, имаше кървене от слуховия проход, което е белег за фрактура на базата на черепа”, посочи д-р Огнян Игнатов, завеждащ неврохирургия в УМБАЛ-Русе.


Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвинението на 32-годишния нападател Валентин Маринов от причиняване на средна телесна повреда в непредумишлено убийство.


Кметът на Бяла обяви двудневен траур.Веднага след нанасянето на побоя жителите на Бяла протестираха с икането за справедливо наказание на бияча.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а