Свързани новини

15.07.2017 10:07

Бойчев: Бузлуджа е като България през последните 27 години – разруха, кражби, съсипване

Видян 1819 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Бузлуджа” е като България през последните 27 години – разруха, кражби, съсипване – искаме да спрем товаСнимка: БСПСофия. Погледнете как изглежда паметникът „Бузлуджа” сега и си представете какво се е случило за тези 27 години преход – разруха, кражби, съсипване. Съвсем нормално и естествено бе желанието ни да се спре разрухата на този символ Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев по БНТ.

Бойчев подчерта, че левицата ще следи много внимателно какво се случва с паметника. „На 10-и областният управител от ГЕРБ на Стара Загора е съгласувал преписката за отдаване на паметника на БСП, а на 11-ти се сетил и възразил. А премиерът Бойко Борисов пък мисли, че това било някакъв капан, в който БСП го вкарвала”, коментира Жельо Бойчев. Той посочи, че левицата няма да допусне паметникът да бъде разрушен. „Ние искахме да направим и кампания с дарения за Бузлуджа, кампания за възстановяването му”, обясни Бойчев и категорично заяви, че лявото в България е това, което създава, а дясното – руши.

 

По повод паметника до НДК, който предизвика много коментари, Жельо Бойчев подчерта, че това е паметник, построен по повод 1300 години България. „И на него трябва да видим какво пише – Върви народе възродени, по светли бъднини върви... Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира! Времето е в нас и ние сме във времето!- Ето това някои се опитват да съборят! Не приемам тази престъпна безстопанственост - паметникът да не бъде съхраняван десетилетия. И ето, можело да се намерят пари за разрушаване, но сме нямали пари да го поддържаме”, коментира Жельо Бойчев.

„Ние имаме история и не можем да избягаме от нея, не можем да я пренапишем. Добре е да спрем да я рушим, а да я надграждаме. Аз съм против това, който и да е паметник, да бъде разрушен”, каза още Жельо Бойчев.




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог