Свързани новини

14.07.2017 14:35

2,3 млн. лева трябват за ремонт на участъка Цървеняно - Перник, заяви Николай Нанков

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С оглед на подобряването на пътното състояние на участъка е необходимо да се извърши превантивен ремонт, който по предварителна експертна оценка е на стойност около 2,3 млн. лева. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в отговор на въпрос от народния представител от ГЕРБ Кирил Калфин за пътния участък Цървеняно- Граница ОПУ-Перник, който свързва Кюстендил със София, предаде Фокус.


 „Към момента пътят не е включен към бюджетната прогноза за 2017 година, поради ограничения бюджет на АПИ. Подготвили сме искане за нарочно постановление за част от пътищата на база на задаваните въпроси да бъде увеличен бюджетът на АПИ още през 2017 година, за да може пътят да бъде включен в програмите и изпълнен през настоящата година“, обясни той.


„Виждаме, че вече 35 години участъкът е нерехабилитиран. Към момента е силно износен, с множество пукнатини и изкъртвания“, коментира Николай Нанков.


„През 2016 година в програма „Текущ ремонт и поддържане“ на АПИ е извършено изкъртване на повредени площи на стойност над 110 хил. лева с ДДС“, посочи министърът. „През настоящата година по същата програма е извършено запълване на пукнатини и фуги и ремонт на повредени площи на обща стойност почти 90 хил. лева с ДДС“, допълни той.


„Пътят до Област Перник е с влошени технико-експлоатационни качества и условия за безопасност на движението. Пътната настилка е изпълнявана през 1982 година с грапав асфалтобетон е набита фракция, която на този етап е видимо остаряла, силно износена, с множество пукнатини и постоянно отварящи се нови дупки, особено през зимния сезон“, обясни народният представител Кирил Калфин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева