Свързани новини

13.07.2017 10:19

Приеха промените в Закона за МВР

Видян 1332 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без дебати народните представители приеха на второ четене промени в Закона за МВР, според които на служителите, които не са получили униформи от 2011 до 2015 г., ще бъде изплатена левовата им равностойност накуп. Около 29 млн.лв. ще са необходими за изплащане им, каза зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, съобщава БНТ.


В закона беше записано, че на държавните служители на МВР, които са имали право на униформено облекло за 2011, 2012, 2013, 2014 или 2015 г. и за които такова не е осигурено, се изплаща левовата му равностойност в размер на лимита за съответната година, пропорционално на отработените месеци на длъжност за държавен служител, носещ униформа през календарната година, като се приспадат усвоените лимити за всяка една от изброените години.


След изплащане на левовата равностойност няма да се предоставя униформено облекло за съответната година. Сумите няма да бъдат облагани с данъци и за тях няма да се изчисляват и внасят осигурителни вноски.


Преди да се пристъпи към изплащане на сумите, МВР ще направи разчет за всеки един служител, трябва да се направи и справка за напусналите униформени служители, каза Ципов. В този период са напуснали немалък брой служители и част от тях по всяка вероятност са получили т.нар. обезщетение за вещево доволство, обясни той. Редът за получаване на средствата за униформи ще бъде определен със заповед на министъра на вътрешните работи.


На въпрос за текучеството в МВР Ципов заяви, че се надява да се запази тенденцията от края на миналата година, когато са били назначени повече служители, отколкото са напуснали. Зам.-министърът призна, че има недостиг на кандидати за работа във вътрешното министерство. Показателен е последният конкурс за зоналното жандармерийско управление София, когато за 170 места се явиха 130 кандидати и бяха назначени около 90, коментира още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се