Свързани новини

11.07.2017 16:12

Тръмп нападна Коми, NYT скочи на сина на президента

Видян 2023 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Доналд Тръмп обвини уволнения от него директор на ФБР Джеймз Коми в съзнателно даване на класифицирана информация на медиите. Това стана ясно от него туит с коментара: „Толкова е незаконно”. Сайтът Дъ Хил и близкият до Тръмп тв канал на Мърдок – Фокс, подеха темата, а държавният глава я отигра. Самият Коми свидителства пред Сената, че е дал чрез трето лице на Ню Йорк Таймс „детайли от срещите си с Тръмп”, което сега разбираме, че са записи и меморандуми. Последните са 7 документи, които са правителствени – 4 от тях с ниво на класифициране „секретно” и „поверително”. Освен другото, това доказва обвиненията на Тръмп към Обама, че е бил обект на службите.


Иронията е, че за същото същият този Коми разследва и постанови, че е извършила нарушение Хилари Клинтън, като резултатите от проверката станаха известни на финала на мръсната президентска кампания в края на 2016 г., която бившата първа дама изгуби. Съветничката в Белия дом Келиан Конуей обясни: „Никакви оправдания не вършат работа, защото нарушаването на секретността на информацията според декларациите, които всеки подписва при постъпване във ФБР, е изключително тежко провинение”.


Според Гардиън е възможно скандалът да се явява опит за изместване на вниманието от поредния удар на близкия до Хилари Ню Йорк Таймс срещу Тръмп. Публикацията последва успешната среща на президентите на САЩ и Русия в Хамбург, която явно не се харесва на мнозина.  Този път синът на Тръмп е обвинен за връзка с Русия. Въпреки че не е бил нито член на предизборния екип, нито в момента е член на администрацията на баща си, за разлика от сестра си Иванка и зет си. Той се бил срещнал в началото на кампанията с руска адвокатка, която до онзи момент е работела по отмененото по онова време осиновяване на деца от родината й от американци след факти за измъчване на хлапета от US настойниците им. Според мейл, който редакцията била получила от някой си Роб Голдстоун, преди срещата юристката била информирала Младши, че щяла да му разкрие и как руснаците щели да помагат на таткото да катурне Хилари. NYT не публикува мейловете, но посочва, че още трима души – незнайно кои, били потвърдили. Даже партньорският на NYT Гардиън слага кавички на твърдението, че това било „първото ясно доказателство” за връзки на Тръмп с Русия. Адвокатът на фамилията коментира, че президентът нито знае, нито е в течение на разговорите на тази среща. Алан Футерфас, който е говорител на семейството нарича публикацията „много шум за нищо”. Той показва съдържанието на мейла и цитира съдържанието му, според което не руската адвокатка,  Робърт Голдстоун е контактнал Дон Младши и го е предупредил, че има хора, които имат информация за лъжите на Хилари Клинтън и отношенията й с Русия. На срещата с юристката, продължила по-малко от 30 мин. такова нещо не е обсъждано, нито баща му е знаел за нея. В изявление дамата на име Наталия Веселинская подчертава, че се е срещнала с човек, който не представлява по никакъв начин партия или държава, не е получавала покана за срещата, нито е обсъждала каквато и да било помощ или друга подкрепа за определен кандидатски комитет.


Въпреки че по закон Младши няма как да бъде разпитан от Сената, демократът Марк Уорнър поиска да го изслуша като повтори тезата, че това било „първото ясно доказателство” за връзките на „старши членове на кампанията на Тръмп” с руснаци, които имат информация за Клинтън. Сенаторката Сюзан Колинс също поиска „интервю” с Тръмп син в Комисията по разузнаване, както и Адам Шифт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Доста работа ви чака днес


Доста работа ви чака днес. Със сигурност няма да