Свързани новини

11.07.2017 14:47

Няма лекари по плажовете, въпреки скандалните цени за сянка

Видян 2591 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За да няма рецидив на трагичните случаи от м.г., когато след поредицата от смъртни случаи по морето, заради липсата на Спешна помощ и лекари, е важно да се гарантира наличието на медицински екипи по Черноморието. Хаосът, който обаче цари между чиновниците от МЗ и МинТур, както и онези от областните управи и общините, не дава основания за оптимизъм на журналистите, заели се с тези разследвания.



Припомняме, че м.г. на плажа Нестинарка в Царево умря 67-годишен мъж, чийто труп престоя под палещите лъчи на слънцето 5 часа, преди да бъде прибран. Тази година той нашумя, защото концесията беше взета при 36 ст. на чадър, но той върви само с шалте за 10 лв. Свидетел на тази трагедия бе журналистката Маринела Величкова от Дарик, която разказа лично пред 19 минути, че в пика на почивния летен сезон по Южното ни Черноморие имало само 2 линейки?! „Пункт за спешна помощ на Нестинарка нямаше, а концесионерът е длъжен да подсигури всекидневна лекарска помощ”, коментира още тя.



Последвали проверки след шокиращата смърт на българина, неполучил лекарско съдействие на Нестинарка, доказва, че и в много други курортни селища няма представители на родното здравеопазване, в разрез със законите ни.



След тази човешка трагедия е редно да напомним, че министър на туризма и тогава, и сега е Николина Ангелкова. Обещанията й за изрядност на туристическия летен сезон и преди и сега също са еднакви.



Проверяващите лани доказаха, че изискванията за оборудване на медицински пунктове под палещите слънчеви лъчи се спазват само про форма, а някъде изобщо ги няма. На повечето места се монтират някакви паянтови съборетини, в които няма почти никакво оборудване. „Лекари също има, но или са за малко, или са на плажа. И както те самите неофициално споделят - мерки се вземат, но след трагичен инцидент и за по няколко дни”, констатират проверяващите, които очевидно също са отишли там също на принципа след дъжд качулка.
В началото на този месец 19 минути съобщи, че лъсна и измамата с плажните концесии, сключени в оставка от Министерството на туризма със стар и нов министър Ангелкова. Тя самата призна, че вместо 36 стотинки, многократно цитираният от нея като пример за постигнатите ниски котировки на чадър и шезлонг на къмпинг Нестинарка взема 10 лв. С концесиите, които тя даде, на Несебър същото излиза 24 лв. (96 лв. за семейство с 2 деца), а на Слънчев бряг – 16 лв. с новите концесионери, не само избрани от Ангелкова и заместника й Ирена Георгиева, но и за които държавата потроши куп пари да им води дела при обжалванията. Напомняме, че миналото лято Ангелкова тържествено обеща пред медиите, че подобни цени на чадъри и шезлонги няма да има и тя гарантира за това.
Иначе казано - плащаме и този сезон скъпо и прескъпо за сянката. А за медекипите имаме само обещания, че във Варненско ще ги има. А от Южното Черноморие си мълчат.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се