Свързани новини

10.07.2017 16:24

Ремонтът на бул. Дондуков ще бъде готов до края на октомври

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И тази година използваме лятото за изпълнение на мащабната програма за модернизация на основните улици и булеварди в София, заяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, цитирана от 24 часа. По думите й най-тежкият обект е бул. Дондуков, защото затруднява предвижването на гражданите. Тя посочи, че заради промяна на проекта, която се е наложила след становището на Министерството на културата за запазването на паветата се е увеличил срокът за завършването му.


Поисках от строителите максимално стегната организация и булевардът да бъде готов до края на октомври, каза тя и напомни, че санкциите за лошо изпълнение са сериозни и през целия период на ремонта ще следи внимателно за изпълнението му. 


Фандъкова каза още, че на бул. Прага също се работи и посочи, че там заменят паветата с асфалт.


„Изненадващо получихме становище от Националния институт за недвижимо културно наследство 3 дни след старта на ремонта за връщане на паважната настилка. Изпратихме възражение, защото разрешението за строеж е от 2015 г. Тогава заповед на министъра, на която се позовава НИНКН, не е имало. Надявам се възражението да бъде прието. Има практически и логични причини – това е изключително натоварен участък, свързващ само асфалтирани улици”, каза кметът.


Тя посочи и че паветата гарантират мръсен въздух, защото задържат прах, пясък и кал и допълни, че колкото повече павета има в центъра на София, толкова по-мръсен ще бъде въздухът в столицата, цитирайки 19'.


Участъците от булевардите А. Йорданов и Шипченски проход ще бъдат готови до края на август, обяви Фандъкова и допълни, че до две седмици ще започне разширението на бул. Монтевидео. По думите й сега се изграждат локалните платна на северната тангента.


Кметът посочи още, че този месец ще започне ремонтът на бул. Овча Купел и бул. Тодор Каблешков  - от бул. Цар Борис III до бул. Бъкстон.


По думите й вече са започнали и процедурите за разширението на бул. Тодор Каблешков до ул. Луи Айер.


Това е много важен обект, част от проекта за вътрешен ринг на София, каза кметът и допълни, че така ще бъде осигурена директна връзка на булевардите България и Черни връх.


Кметът припомни и че Столичната община ремонтира и 30 квартални улици.  


Фандъкова заяви, че си е поставила за цел да продължи постепенното увеличаване на пешеходните зони в София. По думите й, първото предложение е разширяването на пешеходната зона на бул. Витоша до площад Света Неделя, като колите ще се движат само по улиците Алабин и Позитано. Кметът посочи, че цялата идея включва продължение и по ул. Съборна, така че да бъдат свързани в една пешеходна зона бул. Витоша през площад Света Неделя с Градската градина.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат