Свързани новини

06.07.2017 14:38

Безхаберие на властите е в дъното на верижните катастрофи на Тракия

Видян 1206 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Тежката верижна катастрофа с над 40 автомобила и камиони и 31 пострадали на магистрала Тракия край Ихтиман в сряда сутринта илюстрира безхаберието на държавните органи, когато става дума за безопасността и сигурността на данъкоплатците. МВР и фамозната Агенция Пътна инфраструктура (АПИ), които иначе са безкомпромисни, когато трябва да вземат пари от шофьорите,  си прехвърлят топката кой е виновен за почти нулевата видимост на аутобана и неинформирането на водачите за това. От противоречивите становища на различните институции се разбра, че причината за сериозния инцидент е пожарът от тлеещото наблизо сметище и утринната мъгла, която както вчера 19’ е твърде необичайна за този период от годината. Нещо повече дори според учените от НИМХ към БАН на спътниковите снимки не се забелязва наличието на каквато и да е  мъгла.  Стана ясно и че въпреки засиления трафик към морето в ранните часове, на пътя не е имало катаджии и никой не е регулирал движението към Пловдив и Бургас. Шофьорите не са били уведомени за намалената видимост в този участък.


Шокирани пострадали при катастрофата разказаха пред Нова, че видимостта е била броени метри. Хората твърдят, че са карали бавно, но въпреки това не са могли да избегнат сблъсъците. На мястото не е имало допълнително поставени ограничителни пътни знаци. Някои от шофьорите били заклещени с часове в автомобилите си, докато дойдат линейките, които се забавили. Първата е пристигнала два часа и половина след първоначалния сблъсък, твърдят шофьори.


От няколко дни край Ихтиман гори затвореното през октомври сметище. Причината за пожара не е ясна, но от МВР ту казват, че са го локализирали, ту че се е разгорял отново.


Скандално е също така и безхаберието на кмета на Ихтиман Калоян Илиев (ГЕРБ). Той е получил още на 28 юни предписание за опасното сметище. Николов дори най-нагло заяви, че причината за катастрофите не е димът от сметището, а мъглата.


 За пореден път се очаква прокуратурата ще образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител, вместо да се потърси сметка на виновниците.


Междувременно петима от ранените в зверската катастрофа продължават да бъдат с опасност за живота.


 Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.